ΕΛΛΑΔΑ

Παπαλουκάς: "Με πήραν τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν το συζήτησα καν, ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς PRINTSCREEN

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη, όπου αναφέρθηκε στις δύο προτάσεις που δέχθηκε από τον Παναθηναϊκό τις οποίες αρνήθηκε ευγενικά επειδή υποστήριζε τον Ολυμπιακό, τον φόβο του για τις πτήσεις και την καταδίωξη που δέχθηκε κάποτε από οπαδό των "πράσινων" για να του ζητήσει συγγνώμη.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην εκπομπή "Αυτός και ο άλλος" στην ΕΡΤ και ήταν απλώς απολαυστικός.

Ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στην προσέγγιση που είχε δεχθεί από τον Παναθηναϊκό πριν το πρώτο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό το 2001 και την άρνησή του να εμπλακεί σε συζητήσεις επειδή ήθελε να πάει στους "ερυθρόλευκους", το νέο "όχι" στο "τριφύλλι" πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό για την δεύτερη θητεία του το 2008, την... καταδίωξή που δέχθηκε από οπαδό των "πράσινων" που απλώς ήθελε να του ζητήσει συγγνώμη και τον φόβο του για τις πτήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Παπαλουκάς ανέφερε αρχικά: "Με είχαν πάρει τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό και τους είπα "μην σας βάλω σε διαδικασία δημοπρασίας, θα πάω στον Ολυμπιακό". Εγώ είχα όνειρο από παιδί να παίξω στον Ολυμπιακό και στην Εθνική ομάδα. Πόσα παιδιά μπορούν να ζήσουν το όνειρό τους;" Μου είπαν "αγόρι μου δεν μας το έχει ξαναπεί κανένας αυτό και να ξέρεις ότι η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι πάντα ανοιχτή". Όταν με πήρε τηλέφωνο ο Παύλος Γιαννακόπουλος το έκλεισα γιατί νόμιζα ότι μου έκαναν φάρσα.

Για την πρώτη αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό και την επιστροφή του στην συνέχεια υποστηρίξε: "Επί της ουσίας φταίνε κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Κάποιοι ηθελημένα, κάποιοι άθελά τους. Μετά από τόσα χρόνια δεν έχει καμία αξία, γιατί αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλάξει. Αν υπάρχει "Ολυμπιακόμετρο" που δεν υπάρχει αυτό, έχω αποδείξει ότι είμαι Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός που ξανάδωσε περισσότερα λεφτά για να γυρίσω όταν ήμουν στην ΤΣΣΚΑ, αλλά ήθελα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό".

Για το σκηνικό με τον οπαδό του Παναθηναϊκού και την καταδίωξη είπε: "Μου έχει τύχει ένα σκηνικό κάποτε. Είμαι στο Μαρούσι και όπως πάω να βγω, περνάω έναν δρόμο και βλέπω έναν τύπο να με κοιτάει περίεργα και αρχίζει να με ακολουθεί. Ήταν καταδίωξη. Λέω "εδώ που είμαστε, σταμάτα". Μου λέει "θέλω να σου ζητήσω συγγνώμη, είμαι από αυτούς στο ΟΑΚΑ που σου έβριζαν την μάνα". Του λέω "μεγάλε, έχω χάσει πέντε χρόνια από την ζωή μου. Υπάρχει και άλλος τρόπος να το πεις".

Για τον φόβο του για τις πτήσεις, ο Παπαλουκάς παραδέχθηκε ότι ακόμα και τώρα δεν τον έχει αποβάλλει

Σε ερώτηση για το αν παραμένει ανταγωνιστικός, η αναφορά σε μία ιστορία από ένα μονό σε ξενοδοχείο ήταν αρκετή για να να γίνει σαφές ότι η φύση του είναι δύσκολο να αλλάξει:

Όσο για την προπονητική; Ποτέ δεν λέει ποτέ, ωστόσο προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι στο μυαλό του.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ