ΕΣΑΚΕ

Παναθηναϊκός - Προμηθέας 92-83: Οι πράσινοι πήραν τη σκυτάλη από τους Πατρινούς και πρόσθεσαν το Super Cup στη συλλογή τους

Παναθηναϊκός - Προμηθέας 92-83: Οι πράσινοι πήραν τη σκυτάλη από τους Πατρινούς και πρόσθεσαν το Super Cup στη συλλογή τους
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας με 92-83 και με εξαιρετικό τον Ιωάννη Παπαπέτρου αλλά και τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει σχεδόν το απόλυτο με 7/8 σουτ, κατέκτησε το Super Cup και πρόσθεσε στην συλλογή του το μοναδικό τρόπαιο που του έλειπε.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν κατέληξε σε πράσινα χέρια καθώς ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Προμηθέα Πάτρας με 92-83 και κατέκτησε το Super Cup που διεξήχθη στο κλειστό της Πάτρας "Δ.Τόφαλος". Οι Πατρινοί ήταν άκρως ανταγωνιστικοί ωστόσο ο Παναθηναϊκός με τρομερό τον Ιωάννη Παπαπέτρου και αλάνθαστο τον Γιώργο Παπαγιάννη στην επίθεση, πήρε το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή του.

Οι παίκτες του Κασιμίρο βρέθηκαν κοντά στην ανατροπή όταν και μείωσαν στους έξι στην τέταρτη περίοδο, όμως η άμυνα του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με τις σωστές επιλογές στην επίθεση, έκαναν την δουλειά και έδωσαν το τρόπαιο στους πράσινους.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αναδείχθηκε MVP του Super Cup έχοντας σχεδόν το απόλυτο στον τελικό με 7/8 σουτ.

Ο αγώνας

Απόλυτα ισορροπημένος ο τελικός, με τον Προμηθέα να δείχνει πως πατάει καλά στο παρκέ και πως είναι έτοιμος να κοντράρει τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Από την άλλη οι πράσινοι με τον Παπαπέτρου δεν άφησαν το σκορ να ξεφύγει και προηγήθηκαν με τρίποντο του Κασελάκη στο τέλος της πρώτης περιόδου. Με τον Νέντοβιτς να παίρνει το όπλο του και να σκοράρει με διάφορους τρόπους, οι πράσινοι πήγαν τη διαφορά στους 10 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, κάνοντας ένα σερί 16-0 από το 17-23 υπέρ του Προμηθέα.

Ο Προμηθέας με τον Μάιλς σε εξαιρετική κατάσταση μείωσε και πάλι στο σκορ, ωστόσο δύο άστοχες επιθέσεις των Πατρινών και δύο-τρία μεγάλα σουτ του Παναθηναϊκού έφεραν και πάλι τη διαφορά στο +11 για τους πράσινους για να πάνε στα αποδυτήρια στο +14.

Οι πράσινοι συνέχισαν να δείχνουν το καλό τους επιθετικό πρόσωπο στο παρκέ, σκόραραν με πολλούς τρόπους και διατήρησαν διψήφια διαφορά. Από την πλευρά τους οι Πατρινοί μείωσαν σε μονοψήφια διαφορά, όμως δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν παραπάνω. Με όπλο την άμυνά τους στα κρίσιμα σημεία, ο Παναθηναϊκός ανακτούσε την κατοχή και το διψήφιο προβάδισμα κάνοντας δύσκολη τη ζωή των παικτών του Κασιμίρο.

Με τον Γιαννόπουλο να βρίσκει το χέρι του και να ζεσταίνεται, οι Πατρινοί μείωσαν στους επτά με δύο συνεχόμενα τρίποντα. Ο άχαστος Παπαγιάννης ωστόσο πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι στα δύσκολα και με εντυπωσιακές αμυντικές προσπάθειες, παράλληλα με την ευστοχία του στο σουτ, χάρισε τον Παναθηναϊκό το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-23, 53-39, 76-63,92-83

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Πέρι 4, Παπαπέτρου 20 (6/9 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γουάιτ 15 (11/11 βολές, 6 ριμπάουντ), Φλόιντ 4 (2/2 σουτ), Σαντ-Ρος 8 (4/5 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μέικον 10 (1/7 τρίποντα, 5/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπαγιάννης 14 (7/8 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Καββαδάς 2, Κασελάκης 8 (2), Νέντοβιτς 7, Ματζούκας.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Κασιμίρο): Ρέι 10 (2), Γκάντι 10 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χαντ 7 (4 ριμπάουντ), Ρογκαβόπουλος 13, Μάιλς 18 (3), Σβαρτζ 5, Γκραντ 4, Αγραβάνης 4, Γκίκας 1, Γιαννόπουλος 11 (3)

TAGS ΕΣΑΚΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ