ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο "άσος" θα ορίσει το ταβάνι του

Ο Κέντρικ Πέρι στο φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας
Ο Κέντρικ Πέρι στο φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Στο φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας κατέστη σαφές πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει ανάγκη -όσο τίποτε άλλο- έναν παίκτη στη θέση του πόιντ γκαρντ, που θα τον "κουβαλήσει" και θα τον ανεβάσει επίπεδο.

Το φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας ήταν το πρώτο δείγμα γραφής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ του Δημήτρη Πρίφτη. Το αποτέλεσμα είναι το έλασσον σε τέτοιες περιπτώσεις, πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο αυτό ήλθε (βλ. οι βολές του Λεωνίδα Κασελάκη). Για την ακρίβεια, σε τόσο πρώιμο στάδιο προετοιμασίας δεν είναι πολλά αυτά που μπορεί να διαπιστώσει το (γυμνό) μάτι.

Υπάρχουν όμως κι αυτά που αποτυπώνονται γλαφυρά στο παρκέ, ως αστερίσκοι εν όψει της συνέχειας και της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου. Εν προκειμένω, για το τριφύλλι η συγκεκριμένη διαπίστωση (περισσότερο βέβαια ως επιβεβαίωση μιας συζήτησης που κρατάει από την αρχή του καλοκαιριού) είχε να κάνει με το κενό (ποιοτικό και ποσοτικό) που υπάρχει στη θέση του πόιντ γκαρντ.

Πρόκειται για ένα θέμα που "ταλαιπωρεί" την ομάδα ήδη από την περσινή σεζόν, οπότε δεν αποτελεί κάποιου είδους νέο... πρόβλημα. Από την άλλη βέβαια, απέναντι στην ομάδα του Νίκου Βετούλα φάνηκε επί του πρακτέου πόσο ανάγκη έχει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από έναν κουμανταδόρο, έναν παίκτη που δεν θα αποτελέσει απλό συμπλήρωμα στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, αλλά από έναν παίκτη που θα παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια στη θέση του πόιντ γκαρντ.

Η παρουσία του Κέντρικ Πέρι είναι ένα "συν" σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αυτό είναι σαφές. Από την άλλη όμως, δεν μπορεί ο 29χρονος πλεϊμέικερ να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κουμάντο του τριφυλλιού. Πόσο μάλλον να λειτουργήσει ως δεύτερος οργανωτής ο Ντάριλ Μέικον, που απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας επωμίστηκε αυτόν τον ρόλο.

Ο πρώην γκαρντ της ΑΕΚ αποκτήθηκε για να αποτελέσει το alter ego του Νεμάνια Νέντοβιτς στο "2" και να παρέχει την αντίστοιχη ασφάλεια στη συγκεκριμένη θέση. Επικουρικά (θα) λειτουργεί για ένα διάστημα ως back up στη θέση του πόιντ γκαρντ. Όπως φάνηκε μάλιστα στη φιλική αναμέτρηση με τους μελανόλευκους, έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει έως ότου θεωρηθεί αξιόπιστη επιλογή για το "1".

Ο βασικότερος λόγος έχει να κάνει με την ταχύτητα και ακρίβεια λήψης αποφάσεων, σε συνδυασμό με τον χρόνο που κρατάει την μπάλα στα χέρια του. Σε πολλές περιπτώσεις απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας και προτίμησε να επιτεθεί με προσωπική φάση από το να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τους υπολοίπους.

Παρόλ' αυτά, ο Δημήτρης Πρίφτης τον εμπιστεύτηκε για αρκετή ώρα ως πόιντ γκαρντ, θέλοντας ενδεχομένως να τον βοηθήσει να μπει πιο γερά στο πετσί του ρόλου. Ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας του αγώνα έδινε άλλωστε αυτή τη δυνατότητα, αφού τα λάθη δεν "κόστιζαν" επί της ουσίας.

Αυτά ως πρώτη "παρατήρηση" για όσα έγιναν στο φιλικό με τον Απόλλωνα Πάτρας. Αυτά που έρχονται άλλωστε (με Ζενίτ και στο Μόναχο) θα δώσουν περισσότερη τροφή για ανάλυση και σχολιασμό των πεπραγμένων. Μαζί θα αποτελέσουν ασφαλή δείγματα για να ξεκινήσει η συζήτηση περί του τι πραγματικά μπορεί να κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τη νέα σεζόν στην EuroLeague.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ