ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου φέρνει κι άλλο ξένο στον σχεδιασμό του τριφυλλιού

EUROLEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Ιωάννη Παπαπέτρου (το θέμα αναμένεται να κλείσει άμεσα, θετικά ή αρνητικά), το πιο πιθανό είναι πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα στραφεί στο ενδεχόμενο απόκτησης έβδομου ξένου για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε εντός μερικών ωρών να κλείσει δύο σημαντικά κεφάλαια του μεταγραφικού σχεδιασμού: τον Μάριους Γκριγκόνις και τον Άντριου Άντριους. Την ίδια ώρα, γνωρίζει πως είναι αρκετά πιθανό όμως να χάσει τον αρχηγό του. Το buy out του Ιωάννη Παπαπέτρου είναι αυτό που ανάβει φωτιές στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ειδικά από την στιγμή που δύο σύλλογοι της EuroLeague έχουν ήδη ψάξει το status του -δίχως να έχει κατατεθεί όμως ακόμη πρόταση για την εξαγορά του συμβολαίου του.

Το μείζον όμως για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ είναι τι μέλλει γενέσθαι, σε περίπτωση που ο 27χρονος φόργουορντ αποχωρήσει με προορισμό άλλον οργανισμό της EuroLeague. Κάτι που θα οδηγήσει σε νέα ανατροπή του σχεδιασμού και εφαρμογή εναλλακτικού πλάνου, τόσο σε ό,τι αφορά την στόχευση στο μεταγραφικό παζάρι όσο και στον αριθμό των ξένων που θα βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Βλέπετε, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να συνεχίζει, ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα έψαχνε στην αγορά για έναν πάουερ φόργουορντ κι έναν σέντερ. Με την υποσημείωση πως σε δεύτερο χρόνο (αργά μέσα στο καλοκαίρι) θα μπορούσε να κοιτάξει ξανά την αγορά εφόσον εμφανιζόταν κάποια ενδιαφέρουσα (όσο και συμφέρουσα οικονομικά) περίπτωση.

Χωρίς τον διεθνή αθλητή στο ρόστερ της επόμενης σεζόν όμως, το σενάριο των επτά (7) ξένων δεν είναι δυνητικό, αλλά η πραγματικότητα. Δεδομένου πως η ελληνική αγορά δεν περιλαμβάνει κάποιον αθλητή που μπορεί να αποτελέσει ενεργό κομμάτι του rotation για το 2022/23, είναι σαφές πως καθίσταται υποχρεωτική ως εναλλακτική η απόκτηση ενός έξτρα ξένου παίκτη προκειμένου ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ να είναι ανταγωνιστικός στην EuroLeague. Πολύ απλά γιατί θα υπάρχει άμεση (νέα) ανάγκη για τη θέση που θα μείνει κενή σε ενδεχόμενη αποχώρηση του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι γηγενείς αθλητές που υπολογίζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή για την ερχόμενη σεζόν ως κομμάτια του rotation είναι οι: Λευτέρης Μποχωρίδης (θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Λευτέρης Μαντζούκας, Νίκος Χουγκάζ και -φυσικά- Γιώργος Παπαγιάννης.

Όπως και να έχει, ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα ξέρει μέχρι το τέλος της Παρασκευής 15 Ιουλίου πώς θα πρέπει να πορευτεί σε αυτό το θέμα. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, η κλεψύδρα αδειάζει κι οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα για το θέμα του Ιωάννη Παπαπέτρου. Η κίνηση της απόκτησης του Άντριου Άντριους πάντως (ακόμη ενός περιφερειακού δηλαδή, που μπορεί να οδηγήσει τον Μάριους Γκριγκόνις επίσης στο "3") δείχνει πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο αποχώρησης του αρχηγού του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ