ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζενίτ - Παναθηναϊκός: Η χειρότερη αμυντική βραδιά της ιστορίας του σε σαραντάλεπτο

Ο Ντίνος Μήτογλου στο Ζενίτ - Παναθηναϊκός
Ο Ντίνος Μήτογλου στο Ζενίτ - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Οι 112 πόντοι που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποτελούν τη χειρότερη αμυντική επίδοση στην ιστορία του στην EuroLeague, στη διάρκεια ενός σαρανταλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Ζενίτ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική της EuroLeague, αδυνατώντας να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Κι αν η απουσία του Μάριο Χεζόνια και του Σέλβιν Μακ (αμφότεροι δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής) αποτελεί ενός είδους δικαιολογία για την γενικότερη απόδοση, οι 112 πόντοι που καταγράφηκαν στην πράσινη άμυνα θα γραφτούν έτσι κι αλλιώς ως η χειρότερη επίδοση στην ιστορία του τριφυλλιού στην EuroLeague, στη διάρκεια ενός σαρανταλέπτου.

Συγκεκριμένα, μόλις μια φορά οι πράσινοι έχουν δεχθεί περισσότερους πόντους στην άμυνα (114 πόντοι από την Φορτιτούντο Μπολόνια), πλην όμως εκείνο το παιχνίδι κρίθηκε έπειτα από δύο παρατάσεις (100-100 κ.α., 114-118 τελικό).

Άλλη μία φορά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε δεχθεί πάνω από 110 πόντους, ξανά όμως σε αγώνα που κρίθηκε στην παράταση. Πρόκειται για τους 111 πόντους που είχε σημειώσει η Μπενετόν απέναντι στο τριφύλλι της σεζόν 2003/04 (111-101 τελικό σκορ).

Παρεμπιπτόντως, το -29 που καταγράφηκε στην Αγία Πετρούπολη είναι πλέον η τρίτη πιο βαριά ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην EuroLeague. Οι δύο πρώτες έχουν για θύτη την ΤΣΣΚΑ Μόσχας εδώ και ένα χρόνο. Αρχικά λόγω του -31 (66-97) της περσινής σεζόν (στον τελευταίο αγώνα πριν από τη διακοπή λόγω του κορονοϊού) και εν συνεχεία λόγω του -30 (74-44) του 2013/14 στα playoffs της διοργάνωσης.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021 θα καταγραφεί ως ένα από τα χειρότερα (από κάθε άποψη) στην πράσινη ιστορία στην EuroLeague.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ