ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτας: "Είναι ξεκάθαρο τι μας λείπει"

Ο Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Χίμκι
Ο Κάτας στον πάγκο του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Όντεντ Κάτας δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του απέναντι στη Χίμκι και εξήγησε πως το "DNP" του Μάρκους Φόστερ δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι για το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε με χαρακτηριστική άνεση τη νίκη απέναντι στη Χίμκι (94-78) και έφτιαξε την ψυχολογία του, πριν από τη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί και τις μονομαχίες με Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός) και Βαλένθια (εντός). Ο Όντεντ Κάτας δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες του και τη διάθεση που είχαν στο παιχνίδι, πλην όμως τόνισε πως όλοι πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα στο μέλλον για να φτάσει η εικόνα στο επίπεδο που θέλουν στο τριφύλλι.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής των πρασίνων δήλωσε αρχικά:

"Πιστεύω ότι γενικά για σαράντα λεπτά κάναμε αρκετά καλή δουλειά, ειδικά στο ριμπάουντ. Μου άρεσε η προσπάθεια των παιδιών, παρά το γεγονός πως στο τελευταίο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε. Είμαστε λίγο αφελείς κάποιες φορές, στο να τελειώσουμε μια άμυνα, αλλά μου αρέσει η προσπάθεια όλων. Τώρα δουλεύουμε την επίθεση, πάμε να περάσουμε πράγματα. Δεν είναι εύκολο, όλοι οι παίκτες προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Στην άμυνα όμως πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς για να αποτυπώνεται στην πράξη η προσπάθειά μας.

Στη μια βδομάδα που είμαι εδώ, αλλά χωρίς να έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις λόγω των αγώνων, ήταν δύσκολο. Ήταν δύσκολο το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, δεν μπορούσα να βοηθήσω όσο ήθελα γιατί δεν ήξερα καλά την ομάδα. Αρχίσαμε να χτίζουμε με τα παιδιά, τους μαθαίνω καλύτερα. Προφανώς η κατάσταση θα είναι καλύτερη στο μέλλον. Προσπαθούμε με όσο χρόνο έχουμε να κερδίσουμε πράγματα. Όσο κυλάει ο χρόνος, θα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον" και προσέθεσε:

"Ό,τι με συνδέει με τον Παναθηναϊκό είναι κάτι ξεχωριστό για μένα. Είναι ωραίο το συναίσθημα της πρώτης νίκης ως προπονητής της ομάδας. Πρέπει όμως να αφήσουμε αυτό στην άκρη και να κοιτάξουμε τη δουλειά που θα κάνουμε".

Για το τι θα πρέπει να περιμένουν από την ομάδα στις εναπομείνασες αγωνιστικές της regular season: "Μας έλειπαν απόψε δύο σημαντικοί παίκτες, αλλά το ίδιο ισχύει επίσης για τη Χίμκι. Είναι νωρίς για μένα να υποσχεθώ κάτι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εγώ και το επιτελείο μου θα κάνουμε το καλύτερο για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Βάζουμε όλη την προσπάθειά στο γήπεδο για να δώσουμε καλό αποτέλεσμα. Δουλεύουμε κάποια πράγματα στην επίθεση, θέλουμε να είμαστε πιο επιθετικοί και συνεπείς στην άμυνα. Δεν ξέρω ακόμη αν θα κάνουμε αλλαγές, το θέμα είναι να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη, αυτόν που θα μας βοηθήσει πραγματικά. Όχι κάτι βιαστικό".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Μάρκους Φόστερ δεν αγωνίστηκε στο αποψινό παιχνίδι "κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα, για το τι μας λείπει και χρειαζόμαστε. Το ότι δεν έπαιξε ο Μάρκους, δεν λέει κάτι για το μέλλον. Δεν μπορούν κάθε φορά να παίζουν δώδεκα παίκτες".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ