ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Από τον Νέιπιερ στον Τόμας

Ο Ματ Τόμας με την φανέλα των Μπουλς
Ο Ματ Τόμας με την φανέλα των Μπουλς Ⓒ 2022 MORRY GASH/ ASSOCIATED PRESS

Αλλαγή πλεύσης στον Παναθηναϊκό, που άφησε την υπόθεση του Σαμπάζ Νέιπιερ και πλέον ρίχνει την προσοχή του στον Ματ Τόμας (29 χρονών, 1.93 μέτρα).

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ψάχνει την αγορά για ενίσχυση. Με την περίπτωση του (πόιντ γκαρντ) Σάμπαζ Νέιπιερ να μην φαίνεται να προχωράει όμως, οι "πράσινοι" αλλάζουν πλεύση, εξετάζοντας την περίπτωση του Ματ Τόμας (29 χρονών, 1.93 μέτρα), ενός παίκτη με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο Τόμας είναι ένας κλασικός σουτέρ που αγωνίζεται στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ, έχοντας μία καριέρα που περιλαμβάνει δύο περάσματα από την Ισπανία (με Ομπραντόιρο και Βαλένθια), ενώ την τριετία 2019-2022 βρέθηκε στο NBA, φορώντας διαδοχικά τις φανέλες των Ράπτορς (2019-2021), Τζαζ (2020/21) και Μπουλς (2021/22). Τελευταίος του αγώνας ωστόσο ήταν πριν από 10 μήνες, όταν είχε αγωνιστεί - ως παίκτης των Μπουλς - για 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα κόντρα στους Ράπτορς στις 21 Μαρτίου 2022. Φέτος παραμένει προς το παρόν free agent, αφού αποφάσισε να περιμένει πρόταση από ομάδα του NBA.

Υπενθυμίζεται ότι στις θέσεις του σούτινγκ γκαρντ και του σμολ φόργουορντ ο Παναθηναϊκός διαθέτει ήδη τους Ντουέιν Μπείκον, Ματέους Πονίτκα, Μάριους Γκριγκόνις, Γιώργο και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ενώ από την θέση του σούτινγκ γκαρντ έχουν περάσει επικουρικά και οι Νέιτ Γουόλτερς, Λευτέρης Μποχωρίδης σε κάποια σχήματα. Παράλληλα, δεν έχει ακόμα λυθεί και το συμβόλαιο του - επίσης combo γκαρντ - Άντριου Άντριους. Το γεγονός όμως ότι οι "πράσινοι" δεν έχουν σταθερή απειλή από την περιφέρεια φαίνεται ότι είναι ο λόγος που έχουν στρέψει την προσοχή τους στον Αμερικανό σουτέρ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ