ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Κίνα εναντίον ΗΠΑ στον τελικό

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Κίνα εναντίον ΗΠΑ στον τελικό
FIBA

Οι ΗΠΑ και η Κίνα θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της Αυστραλίας, με τις Αμερικανίδες να διαλύουν με 83-43 τον Καναδά (83-43) στον πρώτο ημιτελικό και την Κίνα να υποτάσσει με 61-59 την οικοδέσποινα Αυστραλία στον δεύτερο ημιτελικό.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που έμειναν όρθιες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της Αυστραλίας και θα διεκδικήσουν αύριο (1/10, 09:00) το χρυσό μετάλλιο.

Η Κίνα ήταν αυτή που έφερε τα πάνω-κάτω στην διοργάνωση, αφού νίκησε με 61-59 την Αυστραλία στον ημιτελικό χάρη σε δύο βολές της Σιού Γουάνγκ με 3 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε. Η Αυστραλία είχε την τελευταία επίθεση, αλλά η Έζι Μαγκμπέγκορ αστόχησε σε λέι-απ στο τέλος, αποτυγχάνοντας να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Κίνα θα βρεθεί σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 1994, πανηγυρίζοντας την πρόκριση μπροστά σε χιλιάδες Κινέζους φιλάθλους και τον σπουδαίο Γιάο Μινγκ (πρόεδρος της κινεζικής Ομοσπονδίας) που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Στον πρώτο (χρονικά) ημιτελικό της διοργάνωσης, οι ΗΠΑ διέλυσαν με 83-43 τον Καναδά, κάνοντας για ακόμα μία φορά επίδειξη δύναμης. Οι Αμερικανίδες παραμένουν αήττητες, αφού τελείωσαν την φάση των ομίλων με ρεκόρ 5-0 (μεταξύ άλλων νίκησαν και την Κίνα με 77-63) και έφτασαν άνετα μέχρι τον τελικό.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ