ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Αήττητες στα προημιτελικά οι ΗΠΑ, προκρίθηκε και το Πουέρτο Ρίκο

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Αήττητες στα προημιτελικά οι ΗΠΑ, προκρίθηκε και το Πουέρτο Ρίκο
FIBA

Η φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών ολοκληρώθηκε με την 5η αγωνιστική, με τις ΗΠΑ να κάνουν το 5/5. Πρόκριση για το Πουέρτο Ρίκο, νίκη της Σερβίας επί της Γαλλίας, οι ομάδες των προημιτελικών.

Το... πρώτο πιάτο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών που διεξάγεται στην Αυστραλία ολοκληρώθηκε σήμερα (27/9) με την πέμπτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Οι ΗΠΑ έκαναν - ξανά - επίδειξη δύναμης, διαλύοντας με 121-59 για τον Α' Όμιλο, κλείνοντας αήττητες την φάση των ομίλων, την ίδια στιγμή που το Πουέρτο Ρίκο πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά χάρη στην νίκη του με 92-73 επί της Κορέας.

Στον Β' Όμιλο, ξεχώρισε η νίκη της Σερβίας επί της Γαλλίας (68-62), που άλλαξε τα δεδομένα στην κορυφή.

Στα προημιτελικά προκρίθηκαν οι ΗΠΑ, Κίνα, Βέλγιο και Πουέρτο Ρίκο από τον Α' Όμιλο και οι Αυστραλία, Καναδάς, Σερβία και Γαλλία από τον Β' Όμιλο. Οι δύο όμιλοι θα διασταυρωθούν στην φάση των "8", ωστόσο όχι με τον συνηθισμένο τρόπο, όπου ο πρώτος του ενός ομίλου θα αντιμετώπιζε τον 4ο του άλλου ομίλου και ο 2ος τον 3ο. Αντιθέτως θα γίνει μία διαφορετική κλήρωση, από όπου και θα προκύψουν τα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα:
- Στην πρώτη κλήρωση θα μπουν η 1η και η 2η ομάδα του Α' Ομίλου (ΗΠΑ και Κίνα) με την 3η και την 4η ομάδα του Β' Ομίλου (Σερβία, Γαλλία).
- Στην δεύτερη κλήρωση θα μπουν η 1η και η 2η ομάδα του Β΄Ομίλου (Αυστραλία και Καναδάς) με την 3η και την 4η ομάδα του Α' Ομίλου (Βέλγιο, Πουέρτο Ρίκο).
- Ακολούθως θα γίνουν τα αντίστοιχα σταυρώματα στην επόμενη φάση, με μοναδικό περιορισμό ότι οι δύο ομάδες που κατέκτησαν την 1η θέση στους ομίλους (ΗΠΑ και Αυστραλία) μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
Α' Όμιλος:
Πουέρτο Ρίκο - Κορέα 92-73
Κίνα - Βέλγιο 81-55
ΗΠΑ - Βοσνία 121-59
Η βαθμολογία
1. ΗΠΑ (5-0)*
2. Κίνα (4-1)*
3. Βέλγιο (3-2)*
4. Πουέρτο Ρίκο (2-3)*
5. Κορέα (1-4)
6. Βοσνία (0-5)
Β' Όμιλος:
Μάλι - Καναδάς 65-88
Σερβία - Γαλλία 68-62
Αυστραλία - Ιαπωνία 71-54
Η βαθμολογία
1. Αυστραλία (4-1)*
2. Καναδάς (4-1)*
3. Σερβία (3-2)*
4. Γαλλία (3-2)*
5. Ιαπωνία (1-4)
6. Μάλι (0-5)
*Προκρίθηκαν στα προημιτελικά

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ