MUNDOBASKET 2023

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Γουίλι Ερνανγκόμεθ: "Θα είμαι παρών, έχουμε στο DNA μας να παλεύουμε"

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Γουίλι Ερνανγκόμεθ: "Θα είμαι παρών, έχουμε στο DNA μας να παλεύουμε"
FIBA

Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ δεσμεύτηκε να ενισχύσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 την εθνική Ισπανίας, τονίζοντας ότι πάντα είχε την ίδια επιθυμία για την χώρα του, αφού θέλει να παλεύει για να διεκδικεί μετάλλια.

Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά με την Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023. Ο MVP του EuroBasket 2022 το ξεκαθάρισε αυτό με δηλώσεις του στην "Mundo Deportivo", επαναλαμβάνοντας ότι βάζει την εθνική ομάδα της χώρας του πάνω από όλα.

Θα είμαι παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μάλιστα με τις πολλές προσδοκίες. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε" δήλωσε αρχικά ο σέντερ των Πέλικανς, για να προσθέσει: "Η Εθνική ομάδα είναι από τα πιο αγαπημένα πράγματα. Απολαμβάνω να παίζω για αυτή και να κάνω προπόνηση με τον Σέρτζιο Σκαριόλο".

Ακολούθως ο Ερνανγκόμεθ πρόσθεσε: "Πάντα αντιμετώπιζα την Εθνική με την ίδια επιθυμία. Ποτέ δεν το είδα ως μία ευκαιρία να αποδείξω κάτι για τον εαυτό μου, παρά μόνο είχα διάθεση να κερδίσω ένα μετάλλιο, ενώ τώρα θέλουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Ισπανός τόνισε πάντως ότι οι "ρόχα" δεν έχουν στο μυαλό τους την προ μηνών κατάκτηση του EuroBasket: "Δε θα πάμε στις Φιλιππίνες έχοντας στο μυαλό μας ότι είμαστε οι πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό θα μας προσθέσει επιπλέον πίεση. Θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε απέναντι στον οποιονδήποτε, δίνοντας ό,τι έχουμε".

Κλείνοντας, ο Ερνανγκόμεθ τόνισε: "Έχουμε στο DNA μας να παλεύουμε, χωρίς να σκεφτόμαστε ποιον έχουμε απέναντί μας. Είτε παίζουμε με τις ΗΠΑ, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Ο Αλμπέρτο Ντίας είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα. Μπορεί να μην είναι έχει το ίδιο ταλέντο με άλλους παίκτες, αλλά όταν μπαίνει στο γήπεδο τα δίνει όλα. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν κι αυτόν.

Στο EuroBasket είχαμε εξαιρετική χημεία, ήμασταν όλοι στην ίδια σελίδα. Αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή την νοοτροπία θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στους παίκτες της νεότερης γενιάς”.

Υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία έχει κληρωθεί στον 7ο όμιλο, αυτό της Τζακάρτα, μαζί με την Βραζιλία, το Ιράν και την Ακτή Ελεφαντοστού και διασταυρώνεται με τον 8ο όμιλο, στον οποίο κληρώθηκαν η Γαλλία, ο Καναδάς, η Λετονία και ο Λίβανος.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ FIBA WORLD CUP ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ