FIBA WORLD CUP

Παγκόσμιο Γυναικών: Η Αυστραλία ανέλαβε τη διοργάνωση του 2022

Παγκόσμιο Γυναικών: Η Αυστραλία ανέλαβε τη διοργάνωση του 2022

Η Αυστραλία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2022, όπως ανακοίνωσε η FIBA την Πέμπτη 26 Μαρτίου.

Η Αυστραλία κέρδισε τη Ρωσία στον "τελικό" και ανέλαβε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2022. Για δεύτερη φορά στην ιστορία, η χώρα της Ωκεανίας θα αναλάβει μια τόσο σημαντική διοργάνωση, αφού είχε προηγηθεί αυτή του 1994.

Ο Χαμάν Νιάνγκ σχολίασε πως "η κεντρική επιτροπή είδε δύο εξαιρετικές παρουσιάσεις από δύο δυνατές εθνικές ομοσπονδίες. Θα ήθελα να τους συγχαρώ για την εντυπωσιακή δουλειά που έκαναν, την προσπάθεια και την αφοσίωσή τους, που αποτυπώθηκε στην τελική υποψηφιότητα. Μόνο μία χώρα μπορεί όμως να διοργανώσει τους αγώνες, κι αυτή θα είναι η Αυστραλία". Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας έκλεισε λέγοντας πως "ανυπομονούμε για τη μεγαλύτερη διοργάνωση των γυναικών, που θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ, όπως επίσης για την προκριματική φάση που θα διαρκέσει δώδεκα μήνες, προκειμένου να φτάσουμε στην τελική φάση".

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ζαγκλής (Γενικός Γραμματέας της FIBA) εξήγησε πως "είναι μια σπουδαία ευκαιρία για το Σίδνεϊ προκειμένου να προωθήσει και να ανεβάσει το επίπεδο του γυναικείου μπάσκετ. Παρακολουθήσαμε πολλές επιτυχίες στην προηγούμενη διοργάνωση, κι είμαι σίγουρος ότι θα δούμε ακόμη περισσότερες το 2022".

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ σε διάστημα δέκα ημερών μεταξύ του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2022, σε δύο γήπεδα, που αμφότερα θα βρίσκονται στο Sydney Olympic Park. Σε αυτή θα βρίσκονται οι δώδεκα καλύτερες ομάδες του κόσμου.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ