ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ούκιτς: "Με κέρδισε με τον τρόπο του ο Παναθηναϊκός"

Ούκιτς: "Με κέρδισε με τον τρόπο του ο Παναθηναϊκός"

Για τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο Ρόκο Λένι Ούκιτς, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα ομάδα του "τριφυλλιού".

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μία πολύ καλή επιλογή για την περιφέρεια του, καθώς απέκτησε για τα επόμενα δύο χρόνια τον Ρόκο Λένι Ούκιτς.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του "τριφυλλιού" μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ αμέσως μετά το τέλος της προπόνηση της Εθνικής ομάδας της Κροατίας, όπου αναφέρθηκε στην επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ εξέφρασε την πίστη του και για την ομάδα του "χτίζεται".

" Ήταν ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα άλλα σε ότι αφορά την κίνηση στις μεταγραφές. Δεν ήθελα να βιαστώ, γιατί καταλαβαίνω πως αρκετές χώρες, όχι ομάδες, αλλά χώρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την οικονομία", ανέφερε αρχικά ο Ρόκο Λένι Ούκιτς και συμπλήρωσε:

" Οι καλύτερες προσφορές ήταν από τη Ρωσία, είχα και μια προσφορά από την Ισπανία, αλλά δεν είναι μόνο τα χρήματα. Είναι το μπάσκετ και είναι και η οικογένειά μου. Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε το ενδιαφέρον του και με κέρδισε με τον τρόπο που με προσέγγισε. Ένιωσα κολακευμένος, γιατί πάντα σεβόμουν τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα. Οι Έλληνες ξέρουν το μπάσκετ και ξέρουν να νικούν που είναι πολύ σημαντικό".

Όσον αφορά την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό τόνισε: " Ζύγισα τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισα να πω το "ναι", αφού η λίστα με τα θετικά ήταν μεγαλύτερη. Οι άνθρωποι που μου μίλησαν από την ομάδα ήταν πολύ ευθείς, ειλικρινείς και μου εξήγησαν ακριβώς την κατάσταση και το πλάνο τους. Καταλαβαίνω ότι για τον κόσμο θα είναι δύσκολο, γιατί άλλαξαν πολλά σε ένα χρόνο".

Έπειτα ο Κροάτης γκαρντ ανέφερε: " Δεν θα είναι εύκολο ούτε για τον νέο προπονητή, ούτε για τους παίκτες, αλλά όσοι συμφωνούμε να παίξουμε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ξέρουμε ότι όλοι έχουν προσδοκίες, ότι θα περιμένουν την ίδια ποιότητα στο γήπεδο και τρόπαια. Δεν πρόκειται κανένας φίλος του Παναθηναϊκού να δεχθεί κάποιον που θα δίνει λιγότερο από το 100% σε κάθε αγώνα. Έχω μεγάλη ενέργεια, θέληση να παίξω και ίσως το σημαντικότερο μεγάλη δίψα για τίτλους.

Κι αυτή η δίψα είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα. Ισχύει και για μένα, ισχύει πιστεύω και για τους συμπαίκτες μου ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κατακτήσουμε τίτλους, με πρώτο σημαντικό στόχο να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Όλοι γνωρίζουν τους φίλους του Παναθηναϊκού, έχω παίξει ως αντίπαλος μπροστά τους και ξέρω πόσο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτή τη βοήθεια χρειαζόμαστε και φέτος. Σχηματίζεται μια νέα, αλλά ικανή να νικήσει ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Για μένα είναι ξεχωριστό ως γκαρντ το γεγονός ότι θα αγωνίζομαι δίπλα στον Δημήτρη Διαμαντίδη, ένας από τους καλύτερους του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ξέρει πώς να κερδίζει. Είτε βάλει 25, είτε 2 πόντους, γι’ αυτόν σημασία έχει η νίκη και τρέφω βαθύ σεβασμό γι’ αυτόν. Θα τολμούσα να πω ότι είμαι κολακευμένος που θα παίξω δίπλα του. Είμαστε διαφορετικοί παίκτες, αλλά πιστεύω ότι καθένας συμπληρώνει το παιχνίδι του άλλου. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο παρκέ… Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι πράξεις".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ