ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Ομπράντοβιτς: "Η αγάπη για την Παρτίζαν είναι ο κυριότερος λόγος της επιστροφής μου"

Ομπράντοβιτς: "Η αγάπη για την Παρτίζαν είναι ο κυριότερος λόγος της επιστροφής μου"

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μίλησε σε βοσνιακή ιστοσελίδα για την απόφασή του να ξανακαθίσει στον πάγκο της Παρτίζαν, αλλά και τον λόγο που δεν έχει εργαστεί σε ομάδα του ΝΒΑ.

Η επιστροφή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στον πάγκο της Παρτίζαν αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες μπασκετικές ειδήσεις του καλοκαιριού. Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο "Ζοτς" αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του για να εργαστεί για δεύτερη φορά στην ομάδα που αγαπά από παιδί, θέλοντας να την επαναφέρει στην ελίτ και την κατάκτηση των τίτλων.

Από το Ζλάτιμπορ, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο προετοιμασίας της Παρτίζαν, ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε σε βοσνιακή ιστοσελίδα και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να πει το "ναι" στην πρόταση που του κατατέθηκε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πότε ήταν πιο δύσκολο να πει "ναι" στην πρόταση της Παρτίζαν, το φετινό καλοκαίρι ή το 1991: "Τα πράγματα ήταν διαφορετικά το 1991, έγινα προπονητής σε ένα βράδυ. Κάθισα και σκέφτηκα πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να γυρίσω στον σύλλογο που αγαπώ. Ήταν η σειρά μου να επιστρέψω και να δώσω πίσω στην ομάδα κάτι".

Για την απόφασή του να κοουτσάρει την Παρτίζαν: "Αυτό που έπαιξε τον κυριότερο ρόλο ήταν τα συναισθήματα που έχω για την ομάδα. Ζούσα στο εξωτερικό για 28 χρόνια και όλο αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Μου έκανε "κλικ" το να βρίσκομαι κοντά σε αγαπημένους ανθρώπους. Σίγουρα το σημαντικότερο όλων για μένα είναι η αγάπη που έχω για την Παρτίζαν".

Για το αν δέχθηκε ποτέ πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ: "Δεν υπήρχε ποτέ κάτι σοβαρό, μόνο μια χρονιά με κάλεσαν για να μιλήσουμε. Δεν αποδέχομαι τέτοιου είδους συνεντεύξεις, γιατί όλοι ξέρουν ποιος είμαι. Το 2012 παρακολούθησα από κοντά, μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη, την προετοιμασία των Ντιτρόιτ Πίστονς, μετά από πρόσκληση του Τζο Ντούμαρς. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα. Μάθαμε από εκείνους, αλλά κι αυτοί από εμάς. Στο ΝΒΑ δεν αρέσουν οι προπονητές από την Ευρώπη. Δεν είδαμε ποτέ κάποιον να φεύγει από την Ευρώπη για να κοουτσάρει ως πρώτος προπονητής σε ομάδα του ΝΒΑ".

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ