ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανία: Στο... πόδι η Μαδρίτη για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές

Ισπανία: Στο... πόδι η Μαδρίτη για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές
AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Πανικός στη φιέστα των Ισπανών στη Μαδρίτη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Χιλιάδες φίλαθλοι βρέθηκαν στην "Plaza de colon" περιμένοντας τους Πρωταθλητές.

Οι Πρωταθλητές κόσμου έφτασαν από το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, από όπου και ξεκίνησε ο γύρος του θριάμβου στην πρωτεύουσα της Ισπανίας σε μία μεγαλοπρεπή παρέλαση, με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ βγήκε από το αεροπλάνο ως... αρχηγός, κρατώντας το τρόπαιο και φορώντας το χρυσό μετάλλιο, με την υπόλοιπη αποστολή να ακολουθεί. Από εκεί, το πούλμαν που μετέφερε την ομάδα πήρε τον δρόμο με πρώτο προορισμό το "Palacio de la Zarzuela", τη βασιλική κατοικία. Εκεί, η "ρόχα"συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι ο.... αθεόφοβος Ρούντι Φερνάντεθ, πέρασε στον λαιμό του βασιλιά το χρυσό μετάλλιο!


Εν συνεχεία, οι "χρυσοί" του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας κατευθύνθηκαν προς το "Moncloa Palace", όπου τους υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. Την ίδια ώρα, η "Plaza de Colon" είχε κατακλυστεί από χιλιάδες φιλάθλους, που περίμεναν την αποστολή να καταφτάσει.

Εκεί έχει στηθεί γιγαντοοθόνη από όπου προβάλλονταν στιγμές της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και παίζονταν τραγούδια από τα μεγάφωνα, με το "Y viva España" να ξεχωρίζει.

Το πούλμαν της "ρόχα", κατευθυνόμενο προς την "Πλατεία του Κολόμβου", περνούσε απο τους δρόμους της Μαδρίτης, με τον κόσμο να κάθεται στις άκρες και να αποθεώνει τους Πρωταθλητές και τους παίκτες, στην οροφή, να κρατούν το τρόπαιο και να χαιρετούν. Μάλιστα, από το μικρόφωνο που είχαν μαζί τους τραγουδούσαν "Campeones del Mundo". Ο Μαρκ Γκασόλ πάντως, φαινεται ότι προτίμησε τις... μπύρες από τον χορό.

Λίγο αργότερα, η "ρόχα" έφτασε στο σημείο.... συγκέντρωσης και κορύφως της φιέστας, με τους παίκτες και τον Σέρτζιο Σκαριόλο να περνούν για μερικές χειραψίες από τους φιλάθλους που κάθονταν μπροστά-μπροστά και έπειτα, τους Γιουλ και Φερνάντεθ να... σπάνε το πρωτόκολλο, ανεβαίνοντας μόνοι τους στην ειδική εξέδρα που είχε στηθεί!

Κι αφού ο εκφωνητής προλόγισε και καλωσόρισε τους Πρωταθλητές κόσμου, ένας-ένας, καθε μέλος της "χρυσής" εθνικής ομάδας της Ισπανίας ανέβηκαν στη σκηνή, με πρώτο φυσικά τον Σέρτζιο Σκαριόλο. Κάθε παίκτης που άκουγε το όνομά του, ανέβαινε στη σκηνή, γνωρίζοντας την αποθέωση απο τους χιλιάδες φιλάθλους.

Ισπανία: Στο... πόδι η Μαδρίτη για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές
AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Ο Ρούντι Φερνάντεθ και εδώ με το προνόμιο του αρχηγού, πήρε το μικροφωνο και απευθυνόμενος στον κόσμο, αλλά και στους συμπαίκτες του, είπε: "Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και ειδικά τη δεύτερεη οικογένειά μου, αυτά εδώ τα φαινόμενα. Η ψευδαίσθηση να σηκώνεις αυτό το τρόπαιο".

Ισπανία: Στο... πόδι η Μαδρίτη για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές
AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Ο λόγος πέρασε στον MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ρίκι Ρούμπιο που είπε: "Αυτό που βλέπω είναι ότι έχουμε φτιάξει κάτι πολύ μεγάλο. Είδα ότι ο Μαρκ έφυγε όταν πήρε δαχτυλίδι. Με αυτή την ιστορία ελπίζω να σας εμπνεύσαμε όλους πολύ". Ο Μαρκ Γκασόλ από την πλευρά του είπε πως "Επιστρέψαμε σπιτι με χρυσό. Διασκεδάστε το. Εσείς μας στηρίζετε ακόμα και όταν χάνουμε".

Να σημειωθει πως, τόσο πριν, όσο και μετά την ομιλία κάθε Ισπανού, έπαιζε ένα κομμάτι που... ξεσήκωνε τους παίκτες, οι οποίοι το ακολουθούσαν πιστά τραγουδώντας και... ξεφεύγοντας πάνω στη σκηνή.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο στη δική του ομιλία, είπε: "Χθες ήταν το παιχνίδι που είδε ο περισσότερος κόσμος στην ιστορία του ισπανικού μπάσκετ. Ένα πάρτι που έδωσε το τρόπαιο στην Ισπανία. Αυτή η ομάδα ποτέ δεν τα παρατούσε. Το να κατεβάσουμε τα χέρια ποτέ δεν ήταν επιλογή. Αξίζουμε να είμαστε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

AP Photo/Bernat Armangue

Δείτε ολόκληρη τη φιέστα των Ισπανών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ