ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντάνι Αγκμπελέσε: Το θηρίο του Χολαργού

BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΧΟΛΑΡΓΟΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με την φανέλα του Χολαργού στη νίκη επί του Λαυρίου, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα σε μία εξαιρετικά μεστή σεζόν.

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε ήρθε... αθόρυβα στον Χολαργό , κλείνοντας τις θέσεις των ξένων της ομάδας τον περασμένο Αύγουστο. Τέσσερις μήνες αργότερα, ο Αμερικανός σέντερ έχει αποδειχθεί από τους ακρογωνιαίους λίθους της εξαιρετικής πορείας των “νεοφώτιστων”, οι οποίοι έπειτα από 11 αγωνιστικές έχουν ρεκόρ 6-5.

Κόντρα στο Λαύριο, ο Αγκμπελέσε ήταν απολαυστικός στη νίκη του Χολαργού με 82-71 . Έχοντας να αντιμετωπίσει μία γεμάτη ύψος γραμμή ψηλών, ο 28χρονος σέντερ έκανε την διαφορά για την ομάδα του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους με 9/13 δίποντα, 10 ριμπάουντ και 4 κοψίματα σε 32 λεπτά συμμετοχής, σε μία σπουδαία βραδιά.

Ηταν η καλύτερη εμφάνιση του Αμερικανού σέντερ με την φανέλα του Χολαργού. Δεν ήταν όμως η μόνη καλή του εμφάνιση φέτος, αφού από το ξεκίνημα της σεζόν ο Αγκμπελέσε έχει αποδειχθεί το στήριγμα μίας εξαιρετικής περιφερειακής γραμμής της ομάδας, δίνοντας αρκετά πράγματα στην επίθεση και – κυρίως – στην άμυνα.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Σε μία ομάδα με πλούσιο ταλέντο στην περιφέρεια όπως ο Χολαργός, ο Αγκμπελέσε είναι ο στυλοβάτης σε άμυνα και επίθεση. Με την τριάδα των Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς, Τζαβόντε Χόκινς και Ζεμέιν Λοβ και τον άρτι αφιχθέντα Γκάρι Τάλτον να τραβάνε το περισσότερο κουπί στην επίθεση, ο Αμερικανός σέντερ είναι πολύτιμος κυρίως επειδή... δεν το παρακάνει. Ξέρει ποια είναι τα δυνατά του σημεία, ξέρει τι ζητάει από αυτόν ο Άρης Λυκογιάννης και απλώς κάνει την δουλειά του πολύ καλά.

Στην επίθεση ο Αγκμπελέσε έχει δεχθεί ότι πρέπει να παράγει το μέγιστο από το... ελάχιστο, αφού δεν περισσεύουν πολλές μπάλες για αυτόν. Στην άμυνα όμως, όπου οι απαιτήσεις στο πρόσωπό του είναι μεγάλες, πρωταγωνιστεί, όντας αυτός που καθορίζει τις ισορροπίες στην ομάδα του.

Αποτέλεσμα όλων αυτών για τον 28χρονο σέντερ είναι να έχει έπειτα από 11 αγώνες να έχει 7.3 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 1.7 κοψίματα μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής, όντας ο πέμπτος ριμπάουντερ και ο 2ος μπλοκέρ στην Basket League. Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι ο καθοριστικός ρόλος που έπαιξε σε μεγάλες νίκες του Χολαργού, αφού ήταν αυτός που κόντρα στον Ήφαιστο την 9η αγωνιστική έδιωξε τη μπάλα πάνω από το στεφάνι στο λέι-απ του Μπρέιζελτον με το σκορ στο 63-62 στη νίκη του Χολαργού με 65-62 , αλλά και αυτός που σημείωσε το νικητήριο καλάθι κόντρα στον Άρη την 10η αγωνιστική, στη νίκη της ομάδας του κόουτς Λυκογιάννη στο “Αλεξάνδρειο” με 59-58 !

Είναι κάτι παραπάνω από ασφαλές να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Αγκμπελέσε έχει κάνει ήδη απόσβεση μεγάλου μέρους του συμβολαίου που υπέγραψε το καλοκαίρι με τον Χολαργό, σε μία ακόμα απόδειξη ότι ο Άρης Λυκογιάννης ξέρει να διαλέγει ξένους. Μένει να φανεί τώρα πόσο ακόμα μπορεί να βοηθήσει τους νεοφώτιστους να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ