ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Να είναι ο εαυτός του κόντρα στην Ρεάλ

Παναθηναϊκός: Να είναι ο εαυτός του κόντρα στην Ρεάλ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ρεάλ (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr), στον κρισιμότερο αγώνα της σεζόν, ξέροντας ότι για να νικήσει πρέπει να κάνει το τέλειο παιχνίδι και, κυρίως, να είναι ο εαυτός του.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη μεγαλύτερη φετινή του πρόκληση. Υποδεχόμενος την Ρεάλ (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) στον τρίτο αγώνα της σειράς, ξέρει ότι οφείλει να κάνει ακόμα μία υπέρβαση, στην κορύφωση ενός διμήνου που παίζει με το πόδι στο γκάζι. Δεν θα είναι εύκολο. Πλέον όμως το “τριφύλλι” δεν έχει και επιλογή.

Οι “πράσινοι” επέστρεψαν πικραμένοι από τη Μαδρίτη, όχι τόσο επειδή βρέθηκαν πίσω στην σειρά με 2-0, όσο επειδή ήξεραν ότι θα μπορούσαν τώρα να βρίσκονται στο 1-1. Μία-δύο λεπτομέρειες να ήταν διαφορετικές, οι “πράσινοι” τώρα θα έκαναν σκέψεις ότι με δύο εντός έδρας νίκες θα πήγαιναν στο Final Four. Τώρα, είναι υποχρεωμένοι να παίξουν για την... ζωή τους στην διοργάνωση και να διαχειριστούν το άγχος που υπάρχει σε τέτοιους αγώνες.

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν έχει το περιθώριο να μένει στο παρελθόν. Οφείλει να κοιτάξει σε αυτά που έρχονται και να κάνει όλα όσα χρειάζεται για μειώσει αρχικά την σειρά σε 2-1. Το καλό για τους “πράσινους” είναι ότι – κυρίως στον πρώτο αγώνα – είδαν πως έχουν την δυνατότητα αν μείνουν συγκεντρωμένοι να φέρουν την Ρεάλ στα μέτρα τους.

ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ

Ο Ρικ Πιτίνο έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό ότι ο Παναθηναϊκός είναι στα καλύτερά του όταν τρέχει, ακόμα και κόντρα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η παρουσία αρκετών καλών αθλητών στο πλευρό του ταχύτατου – σε σκέψη και πόδια – Νικ Καλάθη είναι ο ένας λόγος για αυτό, με τον άλλο να είναι ότι η απουσία καλών σουτέρ περιορίζει τον Παναθηναϊκό σε καταστάσεις μισού γηπέδου.

Παναθηναϊκός: Να είναι ο εαυτός του κόντρα στην Ρεάλ
EUROKINISSI

ΤΟ ΣΗΜΑΔΕΜΑ ΤΟΥ ΤΑΒΑΡΕΣ

Με τον Ταβάρες να έχει απενεργοποιήσει πολλά από τα πλάνα των “πράσινων”, είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να βγάλει εκτός αγώνα τον θηριώδη σέντερ. Αυτό μπορεί να γίνει με μία σειρά από τρόπους: 1. Με το να τον ποστάρει σε κάποιες κατοχές με τον σχεδόν ισοϋψή Παπαγιάννη για να πάρει φάουλ. 2. Να τρέξει για να τον κουράσει 3. Να τον απομακρύνει από το καλάθι με κάποιο τρόπο.

Παναθηναϊκός: Να είναι ο εαυτός του κόντρα στην Ρεάλ
EUROKINISSI

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Το τρίτο κομμάτι είναι και το πλέον δύσκολο για τον Παναθηναϊκό, αν και η αλήθεια είναι ότι στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς είχε πάρει και τον καλύτερο βαθμό σε αυτό: Η αμυντική προσήλωση της ομάδας και η συνέπεια στο αμυντικό ριμπάουντ.

Παναθηναϊκός: Να είναι ο εαυτός του κόντρα στην Ρεάλ
EUROKINISSI

Ακόμα και αυτό να γίνει ωστόσο, εξίσου σημαντικό – αν όχι πιο σημαντικό – είναι να διασφαλιστεί το αμυντικό ριμπάουντ. Δεν θα είναι εύκολο. Η Ρεάλ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη σε αυτό τον τομέα, αν όχι η καλύτερη. Είναι όμως απαραίτητο να γίνει βίωμα σε όποιον αγωνίζεται ότι το ριμπάουντ είναι ομαδική υπόθεση. Όπως και ότι ένα αμυντικό ριμπάουντ δίνει ευκαιρία για επίθεση σε ανοιχτό γήπεδο, κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ

Ο Παναθηναϊκός έχει αντιμετωπίσει φέτος τέσσερις φορές την Ρεάλ. Δεν υπάρχουν πλέον πολλά μυστικά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι “πράσινοι” ξέρουν πού πρέπει να χτυπήσουν για να είναι ανταγωνιστικοί και τι πρέπει να κάνουν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό που οφείλουν να κάνουν πλέον, είναι απλώς να είναι οι... εαυτοί τους.

Παναθηναϊκός: Να είναι ο εαυτός του κόντρα στην Ρεάλ
EUROKINISSI
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ