ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γι' αυτό πήρε παίκτη ο Ολυμπιακός

Γι' αυτό πήρε παίκτη ο Ολυμπιακός
AP PHOTO/TONY DEJAK

Ο Γουίλ Τσέρι θα ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ολυμπιακού και το Sport24.gr εξηγεί το σκεπτικό της απόκτησής του από τους ερυθρόλευκους.

O Γουίλ Τσέρι έρχεται στην Ελλάδα για να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ολυμπιακού , ο οποίος με συνοπτικές διαδικασίες τον έντυσε με τα χρώματά του, ώστε να καλύψει κάποια από τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ του. Οι ερυθρόλευκοι την παρούσα στιγμή έχουν ανοικτά μέτωπα και... πληγές και η αποχώρηση των Μπριάντε Γουέμπερ και Αξέλ Τουπάν από τον Πειραιά, είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να προχωρήσει στην απόκτηση του 28χρονου Αμερικανού γκαρντ.

Η απόκτηση ακόμα ενός παίκτη στην τελική ευθεία μιας αποτυχημένης σεζόν σε συνδυασμό με το ανοιχτό μέτωπο που έχει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ΕΟΚ , την ΚΕΔ και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ εξέπληξε αρκετούς και το Sport24.gr εξηγεί το σκεπτικό της προσθήκης του παλιού γνώριμου του Ντέιβιν Μπλατ στο ρόστερ των ερυθρολεύκων.

Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα αγωνιστούν σε παιχνίδια με το "τριφύλλι" με Έλληνες διαιτητές, αλλά και σε οποιονδήποτε αγώνα τους σφυρίξουν οι Αναστόπουλος, Παναγιώτου και Μάνος. Οι θέσεις της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρες, στον Πειραιά δεν κάνουν... εκπτώσεις σε αυτές και ήδη οι ερυθρόλευκοι έχουν τιμωρηθεί για την αποχώρησή τους από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό αλλά και για τη μ η συμμετοχή τους στο παιχνίδι με τους πράσινους για την 19η αγωνιστική της Basket League . Το ενδεχόμενο του υποβιβασμού του Ολυμπιακού είναι ορατό, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν είναι διατεθειμένοι να παρεκκλίνουν της γραμμής πλεύσης τους, ακόμα και αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν αποδεκτά, ενώ στο κάδρο τους είναι και η Αδριατική Λίγκα .

Ο Ολυμπιακός, όμως προχώρησε στην απόκτηση του Γουίλ Τσέρι - του οποίου το προφίλ σκιαγράφησε το Sport24.gr - καθώς έπρεπε, ως όφειλε, να καλύψει κάποια από τα κενά που δημιουργήθηκαν στο ρόστερ του από του τραυματισμούς των Βασίλη Σπανούλη και Γιάνις Στρέλνιεκς και τις αποχωρήσεις των Μπριάντε Γουέμπερ και Αξέλ Τουπάν.

"Όχι, παίζουμε κανονικά μέχρι να υπάρξει κάτι πολύ συγκεκριμένο", δήλωσε μετά την ήττα από το Περιστέρι Βικος Cola ο Ντέιβιντ Μπλατ, όταν ρωτήθηκε για αν σκοπεύει να προωθήσει περισσότερους παίκτες από την εφηβική ομάδα . "Πλάνο μου ήταν να νικήσουμε. Έκανα ό,τι έπρεπε για να νικήσουμε. Αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν σκέφτηκα τους παίκτες που έπρεπε να χρησιμοποιήσω, αλλά το πώς θα νικήσουμε", τόνισε ο 60χρονος κόουτς για τη μη χρησιμοποίηση του Γιώργου Μπόγρη και Θωμά Ζευγαρά στο ματς με τον ΠΑΟΚ .

Οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να λύσουν τα αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόκτηση του Γουίλ Τσέρι, η οποία δεν έχει σχέση με τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ που ορίζει πως οι ομάδες πρέπει να αρχίζουν και να τελειώνουν την σεζόν με τον ίδιο αριθμό ξένων παικτών στο ρόστερ τους.

Τα αιτήματα των ερυθρολεύκων για το θέμα της διαιτησίας είναι ξεκάθαρα, αλλά ακόμα και στην πιο πιθανή περίπτωση που αυτά δεν γίνουν αποδεκτά, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις και πρέπει να είναι συνεπής σε αυτές κι έτοιμος για το οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Τέλος, η απόκτηση του Γουίλ Τσέρι και η δήλωσή του στο ρόστερ του Ολυμπιακού στην Basket League - ο Στρέλνιεκς θα παραμείνει εκτός - δείχνει και τον σεβασμό των διοικούντων της ΚΑΕ Ολυμπιακός προς τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας του.

AP Photo/Tony Dejak

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ