ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα οικονομικά δεδομένα για Μιλουτίνοβ και η Βίρτους Μπολόνια που δεν έχει σίγουρη θέση στην EuroLeague

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι επαφές του Ολυμπιακού με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ βρίσκονται εδώ και μέρες σε εξέλιξη. Τα οικονομικά δεδομένα από πλευρά ερυθρολεύκων και η Βίρτους Μπολόνια, που θέλει τον Σέρβο, δίνει πολλά χρήματα αλλά δεν ξέρει αν θα παίξει στην EuroLeague την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Νίκολα Μιλουτίνοβ και είναι διατεθειμένος να ανέβει ψηλά για να τον αποκτήσει. Να διαθέσει, δηλαδή, ένα ποσό που θα φτάνει το 1.5 εκατ ευρώ ετησίως, ώστε να τον πείσει να βάλει την υπογραφή του. Θα είναι για συμβόλαιο δύο ετών; Τριών;

Ίσως παίξει κι αυτό το ρόλο του, αλλά όπως και να έχει ένα συμβόλαιο ύψους 3 εκατ ευρώ για δύο χρόνια ή 4.5 για τρία, είναι αν μη τι άλλο δελεαστικό για τον 29χρονο σέντερ και παράλληλα δεν θα διαταράξει τις ισορροπίες στους ερυθρόλευκους, που διαχρονικά είναι ομάδα που κοιτάζει να αισθάνονται όλοι οι παίκτες ικανοποιημένοι.

Ο Μιλουτίνοβ είναι και αγαπητός και αποδεκτός σε όλη την οικογένεια του μπασκετικού Ολυμπιακού και οι συζητήσεις με τη διοίκηση βρίσκονται εδώ και μέρες σε εξέλιξη. Εχουν πέσει πολλά στο τραπέζι, όμως χρειάζεται και χρόνος και υπομονή και από τις δύο πλευρές. Διότι ίσως παίξουν ρόλο κι άλλα πολλά στην τελική απόφαση του Σέρβου, που σίγουρα θα ήθελε να έχει μαζί του και τον Σάσα Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό.

Είναι φίλοι κι αν ο 28χρονος φόργουορντ μείνει στον Πειραιά, τότε η δική του περίπτωση σαφώς θα γίνει πιο εύκολη. Όχι ότι είναι απαραίτητο βέβαια να συνδυαστεί η παρουσία τους, μπορεί να είναι είτε ο ένας είτε ο άλλος στην ομάδα, αλλά όπως και έχει θα αρέσει και στους δύο να είναι μαζί.

Ο Μιλουτίνοβ βέβαια δεν πρόκειται να επιστρέψει για συναισθηματικούς λόγους, για να βάλει την υπογραφή του θέλει να πάρει τα κατάλληλα χρήματα. Το 1.5 εκατομμύριο για κάθε ένα από τα χρόνια που θα υπογράψει είναι σαφώς μια καλή προσφορά, από την άλλη περιμένει προτάσεις και από άλλες ομάδες.

Κυρίως από την Βίρτους Μπολόνια, που είναι διατεθειμένη να τινάξει την μπάνκα για να τον κάνει δικό της. Φυσικά και οι Ιταλοί γνωρίζουν πως αν η διαφορά στα χρήματα είναι μικρή δεν έχουν τύχη, γι αυτό και πρέπει να φτάσουν πολύ πιο ψηλά από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα έχουν κι άλλο ένα μείον τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η παρουσία τους στην EuroLeague της επόμενης σεζόν δεν είναι δεδομένη, το θέμα παραμένει ανοιχτό. Οι Μπολονέζοι θέλουν μία από τις wild cards, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι θα την πάρουν. Συνεπώς ο Μιλουτίνοβ θα πάρει ρίσκο να αγωνιστεί στο Eurocup αν υπογράψει στην Βίρτους, άρα αυτό είναι ακόμα ένα όπλο που κρύβει στη φαρέτρα του ο Ολυμπιακός.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οπως και να έχει, κάθε μέρα είναι σημαντική, μπορεί να φέρει εξελίξεις, αλλά δύσκολη θα ξεκαθαρίσει κάτι άμεσα. Ο Ολυμπιακός περιμένει τους τελικούς της Basket League, αλλά παράλληλα κοιτάζει και την επόμενη μέρα, με τον Μιλουτίνοβ να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή. Κι αν αποκτηθεί, τότε η φροντ λάιν του θα ανέβει ένα επίπεδο.

Ηταν και το περασμένο καλοκαίρι στο στόχαστρο, αλλά τότε είχε συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ και μάλιστα πήρε και αύξηση αποδοχών, όμως τώρα πλέον είναι ελεύθερος. Και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, το ενδεχόμενο επιστροφής είναι πιο πιθανό από κάθε άλλη φορά. Χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο γιατί υπάρχει ανταγωνισμός από την Ιταλία. Και ίσως τις επόμενες μέρες να προκύψουν κι άλλες προτάσεις, με τους ερυθρόλευκους όμως να έχουν πια κι άλλο ένα ισχυρό όπλο.

Είναι πλέον ένας από τους πιο ισχυρούς οργανισμούς στην Ευρώπη, με δύο συνεχόμενες παρουσίες σε Final Four και μπάσκετ που αποθεώνεται από όλο τον κόσμο του αθλήματος. Οι παίκτες προοδεύουν μέσα από αυτή τη διαδικασία και ο Σέρβος ξέρει ότι χρειάζεται εκτός από χρήματα και μια πολύ καλή μπασκετική σεζόν.

Βεζένκοβ και Σλούκας

Παράλληλα ο Ολυμπιακός θα έχει το νου του στις εξελίξεις στο θέμα του Σάσα Βεζένκοβ, με τους Σακρεμέντο Κινγκς να έχουν λόγο και τους ερυθρόλευκους να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την τελική τους απόφαση. Σε ό,τι αφορά στον Κώστα Σλούκα, είναι δεδομένη η επιθυμία των ερυθρολεύκων να τον κρατήσουν, αλλά τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά τους τελικούς της Basket League.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ