ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πλησιάζει σε Τάισον Κάρτερ, θέλει να επενδύσει και σε Λούντζη, Ντιαλό

Ο Αμερικανός γκαρντ του Λαυρίου, Τάισον Κάρτερ, σε φάση από αγώνα της Stoiximan Basket League 2020/21
Ο Αμερικανός γκαρντ του Λαυρίου, Τάισον Κάρτερ, σε φάση από αγώνα της Stoiximan Basket League 2020/21 EUROKINISSI

Κοντά στην απόκτηση του σούπερ ταλαντούχου γκαρντ του Λαυρίου, Τάισον Κάρτερ, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που θέλει και τους Άλφα Ντιαλό - Μιχάλη Λούντζη (VIDEOS).

Ο Μουστάφα Φαλ προβάρει τα ερυθρόλευκα την ώρα που ο Ταρίκ Μπλακ βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο, ο Νταρούν Χίλιαρντ βρίσκεται στη λίστα, ο πόιντ γκαρντ που θα μπει στο πλευρό του Κώστα Σλούκα παραμένει η προτεραιότητα του Ολυμπιακού, όμως ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ξεχωρίσει και τους αθλητές που θέλει για να συμπληρωθεί το ρόστερ της σεζόν 2021/22.

Ο Έλληνας τεχνικός είχε δηλώσει μετά από φιλικό αγώνα των Πειραιωτών με τον Ιωνικό πως "στην Ελλάδα ζω, το παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, γνωρίζω τους παίκτες του" και πράγματι υπάρχουν τρεις περιπτώσεις πολύ ελκυστικές, ιντριγκαδόρικες τόσο για το άμεσο, όσο και για το πιο μακρινό μέλλον. Άλλωστε δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο, όσο το πρωτάθλημα της Α2 βρίσκεται στη δράση, αν ο Ολυμπιακός θα έχει την επόμενη σεζόν υποχρεώσεις στην Α1. Διαφορετικό θα είναι το ρόστερ αν η ομάδα αγωνίζεται μόνο στη EuroLeague, διαφορετικό αν έχει αγώνες και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πιο βαθύ.

Ο Τάισον Κάρτερ (23 ετών, 1μ.93) κάνει θραύση με την ομάδα-θαύμα της σεζόν, το Λαύριο. Είχε 13.73 πόντους στην κανονική περίοδο (53.8% στο δίποντο, 52% στο τρίποντο, 72.3% στις βολές), 3.55 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 13.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 26:16 σε 22 αγώνες, ενώ στα playoffs έχει 15.3 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3.6 ασίστ και 15.6 ranking ανά 30:26 σε επτά ματς. Εξαιρετικός σούτινγκ γκαρντ, ήρθε άγνωστος μεταξύ αγνώστων και μπήκε στο μάτι αρκετών ομάδων, με τον Ολυμπιακό να ετοιμάζεται να τον κάνει δικό του καθώς τον παρακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τον έχει δει να λειτουργεί υπό πίεση, να κερδίζει τις κορυφαίες ομάδες της Α1 και να δείχνει χαρακτήρα αθλητή που μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο, άμεσα.

Ο περιφερειακός του Λαυρίου, Άλφα Ντιαλό
Ο περιφερειακός του Λαυρίου, Άλφα Ντιαλό EUROKINISSI

Από εκεί και πέρα, ο Άλφα Ντιαλό (24 ετών, 2μ.01) επίσης του Λαυρίου, αλλά και ο Μιχάλης Λούντζης (23 ετών, 1μ.98) του Προμηθέα είναι δύο περιφερειακοί που ο Μπαρτζώκας θέλει να "καπαρώσει" και ανάλογα με την πορεία του προγραμματισμού, να αποφασίσει για το μέλλον τους, για το που θα παίξουν την επόμενη περίοδο.

Ο Ντιαλό είναι ένας εξαιρετικός all-around αθλητής που μπορεί να παίξει στις θέσεις 2-3, να μαρκάρει, να σκοράρει, να βγάλει ένταση, πείσμα, να κοιτάξει στα μάτια και να αντιμετωπίσει στα ίσα μπασκετμπολίστες υψηλότερου, ακόμη και πολύ υψηλότερου επιπέδου. Στην κανονική περίοδο είχε 12.9 πόντους (58.9% στο δίποντο, 33.3% στο τρίποντο, 71.6% στις βολές), 5.5 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ και 16.1 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 28:33 σε 22 αγώνες.

Ο Μιχάλης Λούντζης σε φάση από αγώνα Προμηθέας - ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League 2020/21
Ο Μιχάλης Λούντζης σε φάση από αγώνα Προμηθέας - ΑΕΚ στη Stoiximan Basket League 2020/21 EUROKINISSI

Ο Λούντζης είναι ένας σύγχρονος κόμπο γκαρντ με μέγεθος και φιλοδοξία, είναι πολύ ανταγωνιστικός και ενώ δεν ξεκίνησε τη σεζόν ως σημαντικό μέλος του rotation του Μάκη Γιατρά, βρήκε τον ρόλο του και θα τελειώσει τη χρονιά ως σημαντικότατο γρανάζι της περιφέρειας. Σε 20 αγώνες της κανονικής περιόδου είχε 7.1 πόντους, 3.7 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 9.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 22:18 συμμετοχής, έχει θητεύσει στον Παναθηναϊκό και στο Λαύριο, έγινε διεθνής με την Ανδρών και πλέον δείχνει ότι είναι έτοιμος για να διεκδικήσει ακόμα μία ευκαιρία σε ομάδα επιπέδου EuroLeague.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΥΡΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ