STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τα επικίνδυνα παιχνίδια των δύο "αιωνίων" μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου της Basket League

Ο Σάσα Βεζένκοβ με αντίπαλο τον Ντέρικ Γουίλιαμς
Ο Σάσα Βεζένκοβ με αντίπαλο τον Ντέρικ Γουίλιαμς INTIME

Ο Ολυμπιακός πήρε σαφές προβάδισμα έναντι του Παναθηναϊκού μετά την νίκη του στο ντέρμπι “αιωνίων” για την 1η θέση της κανονικής περιόδου της Basket League, ξεφεύγοντας με δύο νίκες διαφορά. Το SPORT24 παρουσιάζει ωστόσο όλα τα επικίνδυνα παιχνίδια των δύο "αιωνίων" μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου στην κούρσα για την 1η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έκανε άλμα μπροστά σε σχέση με τον Παναθηναϊκό στην μάχη για την κατάκτηση της 1ης θέσης της κανονικής περιόδου της Basket League με την νίκη του στο ΣΕΦ (68-66) για την 8η αγωνιστική.

Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν πλέον δύο νίκες απόσταση από τους “πράσινους”, που κουβαλούν και την ήττα τους από τον Άρη για την πρώτη αγωνιστική. Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι η 1η θέση δύσκολα χάνεται. Υπάρχουν ωστόσο ακόμα ελπίδες για τους “πράσινους”, ενώ υπάρχει και σενάριο στο οποίο μπορεί την τελευταία αγωνιστική (22η) της κανονικής περιόδου να υπάρξει θρίλερ για την κορυφή.

Η μικρή διαφορά και η ιδιαιτερότητα της 22ης αγωνιστικής

Ξεκινώντας από τα βασικά. Ο Ολυμπιακός απέχει μεν δύο νίκες από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο όσον αφορά τα μεταξύ τους παιχνίδια έκανε απλώς το… καθήκον του: Διατήρησε την έδρα του κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο. Νίκησε όμως με διαφορά 2 πόντων, κάτι που σημαίνει ότι αν ο Παναθηναϊκός καλύψει αυτό το χάντικαπ στον δεύτερο γύρο, τότε θα έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Τώρα είναι που μπαίνει στην εξίσωση το δεύτερο στοιχείο.

Την 22η - τελευταία - αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα Άνω Λιόσια την - πάντα δυνατή στην έδρα της - ΑΕΚ. Η “Ένωση” μάλιστα παραδοσιακά δυσκολεύει τον Ολυμπιακό εντός έδρας (τον έχει νικήσει κιόλας), με τελευταία απόδειξη την περσινή σεζόν, όπου παρά τα 1.000 προβλήματά της έφτασε στα όριά της την ομάδα του Πειραιά και χρειάστηκε μία εξωγήινη εμφάνιση του Κώστα Σλούκα για να αποφευχθεί η ήττα για τους “ερυθρόλευκους”. Κοινώς, δεν είναι ακριβώς ακραίο σενάριο να υποστηρίξει κανείς ότι σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει στο ΟΑΚΑ στο ματς του δεύτερου γύρου και απέχει μία νίκη από τον Ολυμπιακό να γίνει η ανατροπή.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι την ίδια αγωνιστική αναμένεται - με βάση τα δεδομένα που έχουμε τώρα, να έχει και ο Παναθηναϊκός δύσκολο έργο την τελευταία αγωνιστική. Ο λόγος; Θα φιλοξενηθεί από το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη στο “Ανδρέας Παπανδρέου”!

Τα "επικίνδυνα" παιχνίδια των δύο "αιωνίων"

Η αλήθεια είναι ότι το να κοιτάξει κάποιος μέχρι την 22η αγωνιστική είναι πολύ μακριά. Αυτό που μπορεί να γίνει όμως είναι η ανάλυση των αγώνων που απομένουν στους δύο “αιώνιους” μέχρι την 22η αγωνιστική, όπου - παρά την ξεκάθαρη ανωτερότητά τους έναντι των εν Ελλάδι αντιπάλων τους - πάντα υπάρχει η πιθανότητα γκέλας.

Αρχικά λοιπόν, ιδού το αναλυτικό πρόγραμμα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου:

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ολυμπιακού:
9η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
10η αγωνιστική: Καρδίτσα - Ολυμπιακός
11η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΑΕΚ
12η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Απόλλωνας Πάτρας
13η αγωνιστική: Περιστέρι - Ολυμπιακός
14η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Άρης
15η αγωνιστική: Λαύριο - Ολυμπιακός
16η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Ιωνικός
17η αγωνιστική: Κολοσσός - Ολυμπιακός
18η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Προμηθέας
19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
20η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
21η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Καρδίτσα
22η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:
5η αγωνιστική (εξ αναβολής): Προμηθέας - Παναθηναϊκός
9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
10η αγωνιστική: Απόλλωνας Πάτρας - Παναθηναϊκός
11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Περιστέρι
12η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Άρης
13η αγωνιστική: Λαύριο - Παναθηναϊκός
14η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ιωνικός
15η αγωνιστική: Κολοσσός - Παναθηναϊκός:
16η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Προμηθέας
17η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Καρδίτσα
18η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
19η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
20η αγωνιστική: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Απόλλωνας Πάτρας
22η αγωνιστική: Περιστέρι - Παναθηναϊκός

Όπως γίνεται σαφές, υπάρχουν και “παγίδες” στον δρόμο των δύο “αιωνίων” που ίσως αλλάξουν τα δεδομένα. Είτε αυτό σημαίνει το να γείρει την πλάστιγγα μία και καλή υπέρ του Ολυμπιακού σε γκέλα του Παναθηναϊκού, είτε να βρεθεί πιο κοντά στην πρώτη θέση το “τριφύλλι” έπειτα από γκέλα των Πειραιωτών.

Κάνοντας μία μικρή αξιολόγηση - και λαμβάνοντας υπόψη ότι πάντα υπάρχει το περιθώριο μεγάλης έκπληξης, όπως έχει ήδη συμβεί με την νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού - τα (θεωρητικά) πιο επικίνδυνα παιχνίδια των “αιωνίων” είναι τα εξής:

Για τον Ολυμπιακό: Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ (9η αγωνιστική), Περιστέρι (13η αγωνιστική), Παναθηναϊκό (19η αγωνιστική) και ΑΕΚ (22η αγωνιστική).

Για τον Παναθηναϊκό: Οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με Προμηθέα (5η αγωνιστική), ΠΑΟΚ (18η αγωνιστική), ΑΕΚ (20η αγωνιστική) και Περιστέρι (22η αγωνιστική), καθώς και ο εντός έδρας αγώνας με τον Ολυμπιακό (19η αγωνιστική).

Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού είναι, στα χαρτιά, πιο δύσκολο από αυτό του Ολυμπιακού. Είναι δεδομένο ότι οι “αιώνιοι” μπαίνουν παντα στο παρκέ ως φαβορί κόντρα στις υπόλοιπες 9 ομάδες της Basket League. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της έκπληξης από κάποια ομάδα, κάτι που - αν συμβεί - θα βάλει φωτιά στην μονομαχία των “αιωνίων” για την πρώτη θέση.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ