Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Έγινε δεκτή η ένσταση του τριφυλλιού

Στιγμιότυπο από τον πρώτο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Στιγμιότυπο από τον πρώτο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για τον πρώτο τελικό της Α1 Γυναικών. Αναβλήθηκε ο δεύτερος ο τελικός. Θα καταθέσει έφεση ο Ολυμπιακός.

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για τον τρόπο λήψης απόφασης των τριών διαιτητών για το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ στην εκπνοή του πρώτου τελικού. Θα καταθέσει έφεση η πλευρά του Ολυμπιακού στο δευτεροβάθμιο της ΚΕΔ, αναβλήθηκε ο 2ος τελικός που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα (16/5: 14:30).

Με βάση αυτή την απόφαση που πήρε πρωτοδίκως το μέλος της ΚΕΔ, Κώστας Κορομηλάς (Διαβάστε ΕΔΩ το σκεπτικό της απόφασης) μένει να φανεί αν ο αγώνας θα επαναληφθεί ή αν θα συνεχιστεί στην παράταση σε περίπτωση που κατοχυρωθεί το καλάθι της Ριντ. Ο Ολυμπιακός θα καταθέσει έφεση επί της συγκεκριμένης απόφασης, την οποία θα εξετάσουν τα άλλα μέλη της ΚΕΔ, κύριοι Συμεωνιδης, Ταβουλαρέας, Ζαβλανός και Μητσόπουλος οι οποίοι και θα αποφασίσουν έπειτα από ψηφοφορία. Αν υπάρξει ισοψηφία με 2-2, τότε η ψήφος του Συμεωνίδη θα πιάσει "διπλη" επειδή είναι ο επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός νίκησε στον πρώτο τελικό με 72-70 τον Παναθηναϊκό, με τους διαιτητές να αποφασίζουν ότι το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ των πρασίνων -με το οποίο ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση- ήταν εκπρόθεσμο. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο κατέθεσε ένσταση, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της απόφασης των διαιτητών, επειδή κοίταξαν το Instant Replay από τη διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται από τον κανονισμό.

Την ίδια στιγμή, η διαιτητική τριάδα (Τσαρούχα - Ανδρικόπουλος - Καλδίρης), ανέφερε στο φύλλο αγώνος ότι εξ αρχής είχε κρίνει ως εκπρόθεσμο το καλάθι της Τσάστιτι Ριντ και απλώς επιβεβαίωσε την απόφαση μέσω του VIDEO.

Δείτε το VIDEO με την τελευταία φάση του πρώτου τελικού των "αιωνίων":

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ