ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας: "Δεν είναι καταστροφικό το αποτέλεσμα με τη Ζάλγκιρις"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλάει στους δημοσιογράφους
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλάει στους δημοσιογράφους EUROKINISSI

Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε για την Ιταλία, εν όψει του αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο (26/1, 21:45), με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να είναι παρών. Τι δήλωσε για την αναμέτρηση ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Για τρίτη σερί βδομάδα, ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο αγώνες στην EuroLeague, αυτή τη φορά με Αρμάνι Μιλάνο (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός). Οι ερυθρόλευκοι αναχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου για την Ιταλία εν όψει της μονομαχίας με την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει πλέον στη διάθεσή του και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο 27χρονος γκαρντ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον έθεσε νοκ άουτ την προηγούμενη βδομάδα και δήλωσε έτοιμος για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο, την ίδια ώρα που ο Κώστας Παπανικολάου παραμένει στα "πιτς".

Κατά την αναχώρηση της αποστολής, ο Γιώργος Μπαρτζώκας ρωτήθηκε για το τι πρόλαβε να δουλέψει με την ομάδα του το διήμερο που ακολούθησε, μετά την ήττα από τη Ζάλγκιρις: "Δύο καλές προπονήσεις, μερικά μίτινγκ και την επανένταξη του Λαρεντζάκη που θα είναι ένα συν σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι".

Για να συνεχίσει, αναφερόμενος στην Αρμάνι Μιλάνο, που αποτελεί τον επόμενο αντίπαλο του Ολυμπιακού: "Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στο παιχνίδι και να το διεκδικήσουμε ως το τέλος. Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση. Είναι μια ομάδα με φοβερό επιθετικό ταλέντο. Οι τρεις γκαρντ που έχουν, Ντιλέινι, Πάντερ και Ροντρίγκεθ είναι πάρα πολύ επιθετικοί και πολύ καλοί στην δημιουργία οι δύο από τους τρεις. Εμείς πρέπει να κάνουμε καλό αμυντικό παιχνίδι, να είμαστε συμπαγείς. Ως ομάδα έχει αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες εξισορροπεί ο Χάινς με τον τρόπο που αμύνεται. Γενικά πρέπει να αποφύγουμε να πάμε πάνω του".

Σε ερώτηση με το αν τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν επηρεάσει τον Ολυμπιακό, σχολίασε: πως "αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Είχαμε επτά αγώνες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τρεις συνεχόμενες εβδομάδες με δύο παιχνίδια. Τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς. Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τσάρτερ και να αποφεύγουμε τη μεγαλύτερη κόπωση. Η Ευρωλίγκα είναι ένας μαραθώνιος. Μεγάλες νίκες, επώδυνες ήττες… Ειδικά η τελευταία ήττα ήταν εξαιρετικά επώδυνη με τον τρόπο που ήρθε. Ως αποτέλεσμα δεν είναι καταστροφικό, με τη έννοια ότι η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή ομάδα, όπως και η Βιλερμπάν. Αν κάναμε το 2/2 θα ήταν για εμένα φανταστικό αποτέλεσμα. Αυτό που φυσικά μας στενοχωρεί είναι ο τρόπος που χάσαμε ενώ είχαμε τη νίκη στα χέρια μας. Από κει και πέρα πρέπει να το ξεχάσουμε και να δούμε τι έχουμε μπροστά μας".

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, είπε: "Αυτά που συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε, το 2020 ήταν μη φυσιολογικά και μας επηρέασαν όλους. Αυτό το γεγονός ήταν ένα από αυτά, ιδίως για εμάς τους που αγαπάμε το μπάσκετ. Ήταν ένα πρόσωπο που ήταν σημαντικό. Παρότι δεν ήταν ενεργεία παίκτης ακόμη έχει τεράστια επίδραση στην μπασκετική ζωή όλων. Δεν μπορώ να πω, όμως, κάτι παραπάνω γιατί έχουν φύγει από τη ζωή τόσοι άνθρωποι για τόσους διαφορετικούς λόγους τώρα, που θα πρέπει να δούμε συνολικά στην κοινωνία τι γίνεται. Για το μπάσκετ σίγουρα είναι μια τεράστια απουσία".

ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ: "ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ"

Από την πλευρά του, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δήλωσε αρχικά πως "είμαι αρκετά καλά. Έχω κάνει και δύο προπονήσεις με την ομάδα και νιώθω πολύ καλά. Είμαι έτοιμος. Η ήττα στο Κάουνας ήταν σκληρή, αλλά πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας γιατί έχουμε μπροστά μας μια ακόμη διαβολοεβδομάδα και είναι πολύ σημαντικά αυτά τα παιχνίδια στην προσπάθειά μας να παραμείνουμε μέσα στους στόχους μας. Πάμε με πίστη και έχοντας δουλέψει αρκετά καλά για τη νίκη".

Για να καταλήξει αναφερόμενος στο νικηφόρο σερί που τρέχει η Αρμάνι Μιλάνο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες: "Έχει παίκτες με αρκετό ταλέντο και πραγματικά σε όλες τις θέσεις είναι πολύ δυνατή. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε σταθεροί στο πλάνο μας, να παίξουμε πολύ καλή άμυνα προσωπικά και ομαδικά, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Έχουμε δείξει πως μετά από κάποιες ήττες που μας πόνεσαν παρουσιαζόμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πιο σοβαροί. Οπότε πιστεύω πως θα είμαστε αρκετά συγκεντρωμένοι και αυτοί που πρέπει για να καταφέρουμε να κάνουμε το διπλό στο Μιλάνο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ