ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Προκρίθηκε η Γερμανία, Αργεντινή ή Ιαπωνία στα προημιτελικά

Ο Φακούντο Καμπάτσο στον αγώνα της Αργεντινής με την Ισπανία
Ο Φακούντο Καμπάτσο στον αγώνα της Αργεντινής με την Ισπανία AP PHOTO/ERIC GAY

Με τη σαρωτική νίκη της Team USA επί της Τσεχίας, το τελευταίο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ θα κερδίσει η νικήτρια του αγώνα Αργεντινή-Ιαπωνία.

Στο παιχνίδι που ο Κέβιν Ντουράντ έγινε ο αρχισκόρερ της Team USA σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το ευρύ 119-84 των Αμερικανών επί των Τσέχων ήταν το ευνοϊκότερο αποτέλεσμα που θα μπορούσαν να ευχηθούν ταυτόχρονα Αργεντινοί και Γιαπωνέζοι πριν από το τζάμπολ.

Χάρη στο +35 των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς επί της ομάδας που απέκλεισε την Ελλάδα στο προολυμπιακό του Καναδά, την οκτάδα της διοργάνωσης στο Τόκιο θα συμπληρώσουν είτε οι οικοδεσπότες "σαμουράι" του Ρούι Χατσιμούρα είτε οι "γκαούτσος" του Λούις Σκόλα και των Γκαμπάτσο-Λαπροβίτολα..

Οι δυο ομάδες παίζουν μεταξύ τους στις 7:40 της Κυριακής και όποια εκ των δύο επικρατήσει, θ' ακολουθήσει τη Γερμανία ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες. Κι αυτό διότι με τη διαφορά που ηττήθηκαν οι Τσέχοι έχασαν κάθε πιθανότητα να συνεχίσουν στα νοκ άουτ.

Το -49 στη συνολικά διαφορά πόντων που, ως πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας, ορίζει τη θέση στην επιμέρους κατάταξη των τρίτων είναι απαγορευτικό, μια και η Αργεντινή ξεκινά τον αγώνα της από -28 και η Ιαπωνία από το -46. Όποια δηλαδή επικρατήσει, θα έχει όπως και να 'χει ανώτερο συντελεστή από την παρέα των Σατοράνσκι-Βέσελι και θα ακολουθήσει τη Γερμανία, η οποία παρά το 86-73 που προηγήθηκε από την Αυστραλία του Πάτι Μιλς εξασφάλισε το εισιτήριο για την 8άδα.

Από την άλλη, στα δύο γκρουπ των ισχυρών-ανίσχυρων θα παίξει ρόλο το αποτέλεσμα της μάχης Σλοβενίας-Ισπανίας που παίζουν στις 11:20 της Κυριακής. Αν ο Ντόντσιτς οδηγήσει τους συμπαίκτες του σε άλλη μια νίκη, τότε οι Σλοβένοι θα μπουν με αβαντάζ στα νοκ άουτ. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δηλαδή μετρήσει η εμπειρία των παικτών του Σκαριόλο, "η φούρια ρόχα" θα είναι μεταξύ των καλύτερων τεσσάρων.

Στα προημιτελικά δεν μπορούν να βρεθούν ομάδες που συνυπήρχαν στον όμιλο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ