ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ, Πόποβιτς: "Ποτέ ξανά δεν ένιωσα να έχω τόση ευθύνη, είμαι εξαντλημένος"

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο της Team USA
Ο Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο της Team USA Ⓒ 2021 DAVID BECKER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν εμφανώς χαρούμενος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου των ΗΠΑ στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, ωστόσο περισσότερο έδειχνε να είναι ανακουφισμένος που δεν απέτυχε παρά επειδή πέτυχε, δηλώνοντας εξαντλημένος.

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ χάρη στην νίκη τους επί της Γαλλίας (87-82), ο Κέβιν Ντουράντ έκραξε... τους πάντες υπερασπιζόμενος τον Γκρεγκ Πόποβιτς, ωστόσο ο τεχνικός της Team USA - και των Σπερς - ήταν πιο ψύχραιμος στις δηλώσεις του. Και, κυρίως, δεν έκρυψε την ανακούφισή του, δείχνοντας ότι περισσότερο φοβόταν μήπως αποτύχει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, παρά μην το κατακτήσει.

Μιλώντας στα ΜΜΕ μετά τον αγώνα, ο Πόποβιτς ήταν απόλυτα ειλικρινής, δηλώνοντας σχετικά: "Κάθε τίτλος είναι ξεχωριστός, κάθε γκρουπ παικτών είναι ξεχωριστό, αλλά, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ποτέ ξανά δεν ένιωσα να έχω τόσο μεγάλη ευθύνη. Η ευθύνη είναι σπουδαία και την ένιωσα για πολλά χρόνια. Νιώθω εξαντλημένος".

Κλείνοντας πάντως τις δηλώσεις του τόνισε σχετικά: "Είναι μία διαφορετική εμπειρία οι τελικοί. Όταν ξεκινήσει το παιχνίδι σταματάς πλέον να σκέφτεσαι. Δεν γίνεται να σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή τι έκανες σωστό και τι λάθος, θα μπεις σε περίεργο μονοπάτι. Όλα πήγαν καλά για εμάς όμως και είμαστε χαρούμενοι".

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 TEAM USA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ