ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Ο Ντουράντ ήταν η φωτιά που έκαψε την Ισπανία, με 95-81 προκρίθηκε στην 4άδα η Team USA

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο ηγέτης της Team USA στη νίκη επί των Ισπανών στον προημιτελικό του ολυμπιακού τουρνουά
Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν ο ηγέτης της Team USA στη νίκη επί των Ισπανών στον προημιτελικό του ολυμπιακού τουρνουά AP PHOTO/ERIC GAY

Με πειστική απόδοση στο δεύτερο μισό του προημιτελικού και τον Κέβιν Ντουράντ (29 πόντοι, 4 ασίστ) να επιβεβαιώνει τον ρόλο του ηγέτη, η Team USA άφησε εκτός ημιτελικών του ολυμπιακού τουρνουά την Ισπανία (95-81), βάζοντας πλώρη για το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Συγκλονιστικός, αλλά πολύ μόνος ο Ρίκι Ρούμπιο (38 πόντοι) στο αποχαιρετιστήριο ματς του Πάου Γκασόλ. Αυστραλία ή Αργεντινή ο επόμενος αντίπαλος των Αμερικανών (5/8) στον δρόμο για τον τελικό.

Ο Κέβιν Ντουράντ δεν πήγε για τουρισμό στο Τόκιο. Ούτε μόνο για να γίνει ο αρχισκόρερ της Team USA σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να 'χει να καυχιέται για το επίτευγμά του, ξεπερνώντας τον Καρμέλο Άντονι, και αυξάνοντας διαρκώς την προσωπική συγκομιδή του. Ο Κέβιν Ντουράντ πήγε στο Τόκιο για να φορέσει στο λαιμό του το χρυσό μετάλλιο - το τρίτο κατά σειρά μετά το Λονδίνο και το Ρίο.

Η απόδοσή του στον νικηφόρο προημιτελικό με την Ισπανία δεν άφησε να περισσέψει η όποια αμφισβήτηση. Ο 32χρονος φόργουορντ δεν νοιάστηκε αν έπρεπε να παίξει στο "4" για να βοηθήσει την ομάδα του στα χαμηλά σχήματα του Γκρεγκ Πόποβιτς. Αντιθέτως βολεύτηκε, γιατί σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκε είτε με πιο αργό αντίπαλο είτε με κοντύτερο κι αυτό του έδωσε πλεονέκτημα. Με αποτέλεσμα φάσεις όπως αυτές εδώ στη διάρκεια του αγώνα.

Ομολογουμένως το 95-81 των Αμερικανών υποδηλώνει τη μισή αλήθεια για το... τι είδε ο Γιαπωνέζος στη Σαϊτάμα. Διότι η "φούρια ρόχα" αφενός είχε αρχίσει πολύ ορμητικά το παιχνίδι φτάνοντας στο +10 (39-29), με δεδομένη την κυριαρχία στα ριμπάουντ, αφετέρου κατάφερε να καλύψει γρήγορα το... 60% του -15 (52-67) στο 26' και κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο -6 να κρατά ζωντανή τη φιλοδοξία πρόκρισης στη ζώνη των μεταλλίων.

Απλώς δεν διέθετε την απαιτούμενη διάρκεια για ν' αντέξει μέχρι τέλους, εξαντλώντας τις πιθανότητες. Αφότου οι εφεδρικοί (Ερνανγκόμεθ, Κλαβέρ, Γκαρούμπα) δεν μπορούσαν να έχουν την επιδραστική συμβολή του πρώτου μισού, ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα περίμενε από παιδιά με εμπειρία όπως ο Μαρκ, ο Γιουλ ή ο Φερνάντεθ να προσφέρουν στήριγμα στον Ρούμπιο. Φρούδες οι ελπίδες του. Ελπίδες που δεν ανανέωσε ούτε το χαμηλό σχήμα που σκαρφίστηκε με τον Ρούντι στο "4". Όντως ο Ρούμπιο κατέρριψε το ρεκόρ πόντων για παίκτη της Ισπανίας σε ολυμπιακό τουρνουά με τους 38 προσωπικούς, αλλά από το 75-83 οι Αμερικανοί δεν χάρισαν... ψίχουλο.

Ούτως ή άλλως έβαζαν πια τα μακρινά σουτ, φτάνοντας στο 41% (από το 21% στα μισά του δρόμου) και με τέσσερις διψήφιους να πλαισιώνουν τον "KD" κλείδωσαν άξια την πρόκριση για τον ημιτελικό της προσεχούς Πέμπτης. Είτε με την Αυστραλία είτε με την Αργεντινή.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 43-43, 63-69, 81-95

ΙΣΠΑΝΙΑ: Πάου Γκασόλ, Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ 16(3/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 λάθη), Ρούμπιο 38 (9/13 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη), Κλαβέρ 8 (5 ριμπάουντ), Μαρκ Γκασόλ, Ερνανγκόμεθ 10 (4/11 δίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γκαρούμπα 3, Αμπάλδε, Αμπρίνες, Γιουλ 6 (0/3 τρίποντα)

ΗΠΑ: Λαβίν 10 (2/5 τρίποντα), Λίλαρντ 11 (2/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ 4 ασίστ), Ντουράντ 29 (6/10 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4 ασίστ), Χολιντέι 12 (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Μίντλετον 2, Γκραντ, Τέιτουμ 13 (35 τρίποντα), Αντεμπάγιο 5 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γκριν 4, Μπούκερ 9 (3/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ)

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 TEAM USA ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ