ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Ο Ντόντσιτς σε μάζωξη με αλκοόλ, αργιλέ και τράπουλα, τον "πρόδωσε" Ισπανίδα παίκτρια

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Ο Ντόντσιτς σε μάζωξη με αλκοόλ, αργιλέ και τράπουλα, τον "πρόδωσε" Ισπανίδα παίκτρια

Οι φωτογραφίες Ισπανίδας διεθνούς παίκτριας μπάσκετ με τον Λούκα Ντόντσιτς και άλλους παίκτες της εθνικής Σλοβενίας σε μάζωξη εντός Ολυμπιακού Χωριού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να διαγραφούν και η ίδια να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Το υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκιο, που καλύπτει έκταση 440 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια περιοχή Χαρούμι, φιλοξενεί περισσότερους από 11.000 αθλητές στα 21 διαφορετικά κτίσματα. Είναι αναπόφευκτο κάποιοι εξ αυτών να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο και να ξοδεύουν παρέα την ώρα τους ενόσω δεν έχουν υποχρεώσεις στους Αγώνες. Ιδίως όταν πρόκειται για αθλητές των ίδιων σπορ που έχουν κοινές συνισταμένες και πόσο μάλλον τώρα που δεν τους επιτρέπεται να εξέλθουν των εγκαταστάσεων.

Το πρόβλημα αφορά το κατά πόσο τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλους τους κανόνες αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού. Συγκριτικά με προηγούμενες διοργανώσεις, οι περιορισμοί είναι αυστηροί, οι συγκεντρώσεις σε δωμάτια ή κοινόχρηστους χώρους απαγορεύονται για το γενικό καλό και καθένας έκτοτε είναι υπόλογος των πράξεών του.

Η Ισπανίδα Κριστίνα Ουβίνια δεν σκέφτηκε καθόλου τον ντόρο που πρόκειται να προκαλέσουν οι αναρτήσεις από μάζωξη με -ημίγυμνους και μη- διεθνείς της εθνικής μπάσκετ Σλοβενίας, μεταξύ των οποίων ο Λούκα Ντόντσιτς, τη στιγμή μάλιστα που στα τραπέζια βρίσκονταν μπουκάλια ακριβής βόκτας και λικέρ, τράπουλα και αργιλές, τη στιγμή που ουδείς εκ των προαναφερθέντων φορούσε μάσκα σε κλειστό χώρο ή κρατούσε τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Όταν αντιλήφθηκε το μεγάλο λάθος της, έσπευσε να διαγράψει τα ντοκουμέντα, να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη και να εξηγήσει τ' ανεξήγητα. Ότι δηλαδή αφενός μεν "οι αθλητές έχουμε γνώση της πανδημικής κατάστασης" και "ενδιαφερόμαστε για την προστασία της υγείας" όλων των άλλων αφετέρου δε "περνάμε διαρκώς τεστ και σεβόμαστε τα πρωτόκολλα" που έχουν επιβληθεί από την ΔΟΕ και τις ιαπωνικές αρχές.

Φυσικά το κακό είχε ήδη γίνει, καθώς τα στιγμιότυπα από τα insta stories κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο, μοιράστηκαν πολύ και σχολιάστηκαν αρνητικά, διότι είναι ξεκάθαρο ότι τα μέτρα αυτοπροστασίας έχουν αγνοηθεί σε κάθε επίπεδο. Εκ της Ομοσπονδίας της Σλοβενίας δεν έγινε κάποιο σχόλιο πάνω στο γεγονός. Ήταν φανερή η διάθεση η "απαγορευμένη" μάζωξη να να ξεχαστεί γρήγορα.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ