ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Ο ΜακΓκί και η μητέρα του, Πάμελα, έγιναν το πρώτο δίδυμο μαμάς-γιου με χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση.

Ο Τζαβέιλ ΜακΓκί με την φανέλα των ΗΠΑ
Ο Τζαβέιλ ΜακΓκί με την φανέλα των ΗΠΑ Ⓒ 2021 ERIC GAY/ ASSOCIATED PRESS

Με τις ΗΠΑ να κατακτούν την πρώτη θέση στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, ο Τζαβέιλ ΜακΓκί και η μητέρα του, Πάμελα, πέρασαν στην ιστορία ως το πρώτο δίδυμο μαμάς-γιου με χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ χάρη στην νίκη τους με 87-82 επί της Γαλλίας. Παράλληλα όμως βοήθησαν να γραφτεί και ιστορία με πρωταγωνιστεί τον Τζαβέιλ ΜακΓκί και ας μην αγωνίστηκε στον τελικό.

Με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο νυν σέντερ των Σανς δημιούργησε πλέον μαζί με την μητέρα του, Πάμελα ΜακΓκί, μία δική τους κατηγορία: Έγιναν το πρώτο δίδυμο μητέρας-γιου με χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Πάμελα ΜακΓκί υπήρξε και αυτή μπασκετμπολίστρια στο παρελθόν και είχε κατακτήσει το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο με τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Και η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε 37 χρόνια αργότερα να δει τον γιο της να καταφέρνει κάτι αντίστοιχο, γράφοντας έτσι ιστορία.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 TEAM USA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ