ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Η Λίζα Θωμαΐδη εκπροσωπεί και την Ελλάδα από τον πάγκο του Καναδά

Η Λίζα Θωμαΐδη στον πάγκο της Εθνικής Γυναικών του Καναδά
Η Λίζα Θωμαΐδη στον πάγκο της Εθνικής Γυναικών του Καναδά Ⓒ 2016 CARLOS OSORIO / ASSOCIATED PRESS

Η Εθνική Γυναικών μπορεί να μην βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ελλάδα όμως έχει εκπρόσωπο στη διοργάνωση. Έστω κατά το ήμισυ. Ο λόγος για τη Λίζα Θωμαΐδη.

Η Εθνική Γυναικών δεν πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απουσιάζει από τη μεγάλη γιορτή του φετινού καλοκαιριού, πλην όμως αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα απουσιάζει από το Τόκιο. Για την ακρίβεια, η γαλανόλευκη δίνει το "παρών" μέσω του... Καναδά.

Πώς; Με τη Λίζα Θωμαΐδη, τη head coach του Καναδά εδώ και αρκετά χρόνια. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες προπονήτριες της χώρας, μια γυναίκα που έχει αφήσει εδώ και αρκετό καιρό το αποτύπωμά της, τόσο σε κολεγιακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Οι δεσμοί της Λίζας Θωμαΐδη με τη χώρα μας κρατούν από την πλευρά του πατέρας της, Χρήστου, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσοχώρι Φλώρινας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 πήρε την απόφαση της μετανάστευσης, για να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Κάπως έτσι, η Λίζα Θωμαΐδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, όπου ασχολήθηκε με την πορτοκαλί μπάλα και διέπρεψε.

Στη διάρκεια της αθλητικής καριέρας της, πέρασε μάλιστα από τα... πάτρια εδάφη, για να φορέσει τη φανέλα του Απόλλων Πτολεμαΐδας για μία διετία. Το μπασκετικό πεπρωμένο της βρισκόταν όμως επί μονίμου βάσεως στον Καναδά, όπου σε νεαρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με την προπονητική, φτάνοντας εδώ και μερικά χρόνια να ηγείται της Εθνικής Γυναικών της χώρας.

Η πρεμιέρα των κόκκινων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν ήταν νικηφόρα (ήττα με 72-68 από τη Σερβία), αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα εν όψει της συνέχειας του τουρνουά.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ