ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ γυναικών: Ταουράσι και Μπερντ κυνηγούν έναν άθλο

Η Σου Μπερντ
Η Σου Μπερντ 2021 JESSICA HILL, FILE / AP PHOTO

Η Ντιάνα Ταουράσι και η Σου Μπερντ θέλουν να κατακτήσουν το πέμπτο τους χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπουν σε μία κλειστή λίστα αθλητών που τα έχουν καταφέρει.

Σε ηλικία 39 και 40 ετών αντίστοιχα, οι Ντιάνα Ταουράσι και Σου Μπερντ θα προσπαθήσουν να κερδίσουν έναν πέμπτο τίτλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να μείνουν για πάντα στην ιστορία τους.

Συνολικά, υπάρχει μία μικρή ελίτ αθλητών έχει κερδίσει τουλάχιστον από έναν Ολυμπιακό τίτλο σε πέντε διαφορετικές διοργανώσεις.

Αν κατακτήσουν την κορυφή στην Ιαπωνία, η Ντιάνα Ταουράσι κα η Σου Μπερτ με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ θα «ενωθούν» με τον Βρετανό κωπηλάτη Στιβ Ριντγκρέιβ, τη Γερμανίδα αθλήτρια του Καγιάκ , Μπριγκίτ Φίσερ, τους Ούγγρους ξιφομάχους Παλ Κόβατς και Αλαντάρ Γκέρεβιτς, την Ιταλίδα Βαλεντίνα Βετσάλι, και τις Γερμανίδες αθλήτριες ιππασίας, Ρέινερ Κλίμκε και Ισαμπελ Βερθ.

Ήταν παρούσες στην Αθήνα το 2004, όταν η σημερινή προπονήτριά τους, Ντον Σαλεϊ έπαιζε τους τελευταίους αγώνες της. Με την ομάδα ΗΠΑ, είναι αήττητες σε διεθνείς διοργανώσεις από τις 21 Σεπτεμβρίου 2006, την ήττα στους ημιτελικούς του Παγκόσμιου Κυπέλλου εναντίον της Ρωσίας. Έκτοτε, οι Αμερικανίδες έφτασαν τις 63 συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, 2014 και 2018, καθώς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008, 2012 και 2016.

*Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ