NBA

Οι Ρόκετς καλωσόρισαν τον Γκαρούμπα, η Ρεάλ Μαδρίτης παίρνει 3 εκατομμύρια ευρώ

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα σε φάση από τον αγώνα της Ισπανίας με τις ΗΠΑ, στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Τόκιο
Ο Ουσμάν Γκαρούμπα σε φάση από τον αγώνα της Ισπανίας με τις ΗΠΑ, στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Τόκιο 2021 AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Ο Ουσμάν Γκαρούμπα κλείνει το κεφάλαιο Ρεάλ Μαδρίτης και μετακομίζει στους Χιούστον Ρόκετς, με την ισπανική ομάδα να βάζει στα ταμεία της 3 εκατομμύρια ευρώ.

Στα 19 του χρόνια, μετά από δύο σεζόν στη EuroLeague, ο Ουσμάν Γκαρούμπα μετακομίζει στο ΝΒΑ για να φορέσει τη φανέλα των Ρόκετς που τον επέλεξαν πριν από μερικές ημέρες στο νούμερο 23 του Draft.

Ο αθλητικός φόργουορντ/σέντερ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Ισπανίας στο ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο και το πρωί της Τετάρτης (4/8) η ομάδα του Χιούστον τον καλωσόρισε στον οργανισμό της.

Οι Μαδριλένοι έχασαν έναν σημαντικό παίκτη που στα playoffs με την Αναντολού Εφές είχε 10.4 πόντους, 7.2 ριμπάουντ και 13 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 30:11 συμμετοχής σε πέντε αγώνες, όμως θα δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν.

Το buyout του Γκαρούμπα φτάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, με τους Ρόκετς να μπορούν να πληρώσουν κάτι λιγότερο από 700 χιλιάδες και τον νεαρό αθλητή να πρέπει να καλύψει το υπόλοιπο ποσό. Ως 23η επιλογή, ο Γκαρούμπα θα πάρει 1.961.100 δολάρια στην πρώτη σεζόν, 2.059.300 δολάρια στη δεύτερη και 2.157.000 στην τρίτη.

Στους Ρόκετς ο Γκαρούμπα θα συναντήσει τον επίσης 19χρονο Αλπερέν Σενγκούν, τον Κρίστιαν Γουντ, αλλά και τον Ντάνιελ Τάις που μετακόμισε στο Χιούστον από τους Σικάγο Μπουλς.

TAGS NBA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ