ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιβράβευσαν τον Μαμάντι Ντιακίτε και έκλεισαν το ρόστερ τους

Ο φόργουορντ/σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς, Μαμάντι Ντιακίτε
Ο φόργουορντ/σέντερ των Μιλγουόκι Μπακς, Μαμάντι Ντιακίτε 2021 AP PHOTO/AARON GASH

Ο Μαμάντι Ντιακίτε πήρε πολυετές συμβόλαιο και τη 15η θέση στο ρόστερ των Μπακς, που επέλεξαν τον Τζάστιν Τζάκσον για τη δεύτερη Two-Way συμφωνία και ολοκλήρωσαν τις κινήσεις τους για φέτος. Δείτε το depth chart της ομάδας του Μιλγουόκι.

Τα δικαιώματα του Μαμάντι Ντιακίτε για τουλάχιστον μία σεζόν ακόμη θα έχουν οι Μπακς, οι οποίοι επιβράβευσαν τον 24χρονο φόργουορντ-σέντερ με πολυετές συμβόλαιο. Ο μπασκετμπολίστας από τη Γουινέα είχε Two-Way συμβόλαιο, το οποίο μετατράπηκε σε εγγυημένο έως το τέλος της περιόδου με option για την ομάδα του Μιλγουόκι που θα μπορεί να το επεκτείνει για τη σεζόν 2021/22.

Αυτό σημαίνει πως ο Ντιακίτε πήρε τη 15η θέση στο ρόστερ των Ελαφιών, που έδωσαν το δεύτερο Two-Way (το πρώτο το έχει ο Αξέλ Τουπάν) στον φόργουορντ Τζάστιν Τζάκσον (26, 2μ.03, 6.6 πόντοι, 2.5 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ ανά 19.1 λεπτά σε 247 αγώνες στο ΝΒΑ με Κινγκς, Μάβερικς και Θάντερ) και δεν ψάχνουν πλέον την αγορά για άλλη κίνηση πριν από την τελική ευθεία της κανονικής περιόδου και τα playoffs.

Ο Ντιακίτε έχει φέτος 2.5 πόντους και 2.3 ριμπάουντ ανά 8.6 λεπτά σε 11 αγώνες. Είναι ένας πολύ αθλητικός ψηλός με σημαντικά περιθώρια βελτίωσης επιθετικά και αμυντικά, αρκετά "άγουρος", αλλά σπουδαίος χαρακτήρας που έχει ταιριάξει στα αποδυτήρια και στον οργανισμό. Έπαιξε στη "φούσκα" της G-League με τους Λέικλαντ Μάτζικ, είχε 18.5 πόντους από 58.7% στο δίποντο, 50% στο τρίποντο και 75% στις βολές, 10.4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2.1 μπλοκ ανά 27.7 λεπτά συμμετοχής σε 12 αγώνες.

Δείτε το shot chart του Μαμάντι Ντιακίτε στη "φούσκα" της G-League:

Οι Μιλγουόκι Μπακς επιβράβευσαν τον Μαμάντι Ντιακίτε και έκλεισαν το ρόστερ τους

Με αυτές τις δύο κινήσεις, ο Μάικ Μπουντενχόλζερ γνωρίζει οριστικά πλέον (εκτός αν προκύψει κάποιος σοβαρός τραυματισμός και χρειαστούν ανακατατάξεις) το ρόστερ που θα έχει για το υπόλοιπο της περιόδου.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ DEPTH CHART ΤΩΝ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

PG: Τζρου Χόλιντεϊ, Τζεφ Τιγκ

SG: Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, Μπριν Φορμπς, Σαμ Μέριλ, Αξέλ Τουπάν

SF: Κρις Μίντλετον, Πατ Κόνατον, Τζόρνταν Νουόρα, Ρόντιονς Κούρουτς, Τζάστιν Τζάκσον

PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Πι Τζέι Τάκερ, Θανάσης Αντετοκούνμπο

C: Μπρουκ Λόπεζ, Μπόμπι Πόρτις, Μαμάντι Ντιακίτε

* Οι Αξέλ Τουπάν - Τζάστιν Τζάκσον έχουν Two-Way συμβόλαια

Photo credits: 2021 AP Photo/Aaron Gash

TAGS ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ