ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ

Οι Μιλγουόκι Μπακς χαμογελούν για τον Μαμάντι Ντιακίτε που σαρώνει στη φούσκα της G-League

Οι Μιλγουόκι Μπακς χαμογελούν για τον Μαμάντι Ντιακίτε που σαρώνει στη φούσκα της G-League

Άγνωστος μεταξύ αγνώστον, ο Μαμάντι Ντιακίτε ανήκει στους Μπακς, όμως σαρώνει στη φούσκα του Ορλάντο με την φανέλα των Λέικλαντ Μάτζικ και περιμένει μια ευκαιρία από τον Μάικ Μπουντενχόλζερ (VIDEOS).

Όταν λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν 2020/21 οι Μπακς έδωσαν στον Μαμάντι Ντιακίτε Two-Way συμβόλαιο, ελάχιστοι γνώριζαν την ύπαρξή του. Ακόμη λιγότεροι τον είχαν παρακολουθήσει στην θητεία του (2016-2020) στο Πανεπιστήμιο Βιρτζίνια, όμως ο 24χρονος φόργουορντ των 206 εκατοστών που δεν έχει πάρει ακόμη ευκαιρίες από την ομάδα του Μιλγουόκι, τα πηγαίνει περίφημα στη φούσκα της G-League με τη φανέλα των Λέικλαντ Μάτζικ, της θυγατρικής ομάδας των Ορλάντο Μάτζικ.

Ο γεννημένος στο Κόνακρι της Γουινέας, ο Ντιακίτε έπαιζε (όπως και οι αδελφοί Αντετοκούνμπο) ποδόσφαιρο μέχρι να ψηλώσει απότομα και να δοκιμάσει την τύχη του στο μπάσκετ. Κάποια videos στο Facebook ήταν αρκετά για να τον βάλουν στο στόχαστρο των Αμερικανών και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του στο άθλημα. Δεν έγινε draft το περασμένο φθινόπωρο, πρόκειται όμως για έναν αρκετά αξιόλογο ψηλό με αθλητικά προσόντα, έφεση στο μπλοκ, καλά τελειώματα κοντά στο καλάθι και περιφερειακό σουτ που μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά.

Σε αντίθεση με τους νεαρούς Μέριλ - Νουόρα και τον δεύτερο Two-Way παίκτη (Τζέιλεν Άνταμς), ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής ευκαιρίες στον Ντιακίτε, καθώς τον θεωρεί ανέτοιμο για το επίπεδο του ΝΒΑ, για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Με τους Λέικλαντ Μάτζικ, πάντως, ο 24χρονος Αφρικανός κάνει θραύση.

Σε 10 αγώνες στη φούσκα της G-League, ο Ντιακίτε έχει 17.6 πόντους από 58% στο σουτ (7.3 καλάθια ανά 12.7 προσπάθειες), 9.8 ριμπάουντ (7.1 αμυντικά - 2.7 επιθετικά), 2.3 ασίστ και 2.1 μπλοκ ανά 26.5 λεπτά, νούμερα εντυπωσιακά που έχουν αναγκάσει αρκετούς να ασχοληθούν με την περίπτωσή του. Σε αυτές τις 10 αναμετρήσεις έχει επτά double-double, με τον Μπουντενχόλζερ να τον παρακολουθεί και να τον περιμένει μετά από το τέλος της σεζόν στη μικρή Λίγκα για να του δώσει μερικές ευκαιρίες.

Θυμίζουμε πως οι Μπακς μπήκαν στη σεζόν με 14 παίκτες αντί για 15 καθώς δεν είχαν χώρο στο μισθολόγιό τους για να καλύψουν την τελευταία θέση του ρόστερ, ενώ πίσω από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Μπρουκ Λόπεζ υπάρχει μόνο ένας ψηλός, ο Μπόμπι Πόρτις. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βοηθάει κατ' ανάγκη στη θέση του πάουερ φόργουορντ, ενώ ο Τζόρνταν Νουόρα που μπορεί να βοηθήσει με το αξιόλογο περιφερειακό του σουτ αντιμετώπισε έναν τραυματισμό τις τελευταίες εβδομάδες.

Δείτε τον Μαμάντι Ντιακίτε:

TAGS ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ