NBA

Οι Μάβερικς θέλουν να βάλουν τον Λάουρι στο πλευρό του Ντόντσιτς

Ο Κάιλ Λάουρι με την φανέλα των Ράπτορς
Ο Κάιλ Λάουρι με την φανέλα των Ράπτορς Ⓒ 2021 JACOB KUPFERMAN/ASSOCIATED PRESS

Οι Μάβερικς έχουν ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό τους για την νέα σεζόν, με αμερικανικά δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ένας από τους πρώτους στόχους τους θα είναι ο Κάιλ Λάουρι.

Οι Μάβερικς είδαν τον Λούκα Ντόντσιτς να δίνει ό,τι έχει στην σειρά του πρώτου γύρου με τους Κλίπερς, αλλά αυτό να μην φτάνει, αφού αποκλείστηκαν με 4-3 στον πρώτο γύρο. Θέλουν λοιπόν να του φέρουν βοήθεια. Και βασικός στόχος τους φαίνεται ότι θα είναι ο Κάιλ Λάουρι.

Ο 35χρονος γκαρντ θα είναι free agent το φετινό καλοκαίρι, με το Ντάλας να αναμένεται σύμφωνα με αμερικανικό δημοσίευμα να είναι μία από τις ομάδες που θα ρίξουν τα δίχτυα τους. Ο λόγος, σαφής: Ο Λάουρι θεωρείται ίσως το ιδανικό συμπλήρωμα για τον Ντόντσιτς, αφού είναι ένας μπαρουτοκαπνισμένος γκαρντ που μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει εξίσου καλά, εξακολουθεί να είναι καλός αμυντικός και - κυρίως - έχει ισχυρή προσωπικότητα.

Η απόκτηση του Λάουρι δεν θα είναι απλή βέβαια, αφού θεωρείται δεδομένο ότι ομάδες όπως οι Σίξερς, οι Χιτ και πιθανότατα οι Νικς θα τον προσεγγίσουν. Παράλληλα, για να μπορέσει το Ντάλας να του προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό συμβόλαιο θα πρέπει είτε να μην ανανεώσει τα συμβόλαια των Τιμ Χάρνταγουεί (που φέτος ήταν πολύτιμος) και Τζος Ρίτσαρντσον, είτε να τους ζητήσει να περιμένουν πριν συζητήσουν, προκειμένου να έχει κοντά στα 30 εκατ. δολάρια στο σάλαρι καπ ώστε να έχει... άνεση στο συμβόλαιο που θα προσφέρει. Αυτό το σενάριο όμως δεν είναι ακραίο.

Την φετινή σεζόν ο Λάουρι είχε 17.2 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 7.3 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο με 39.6% στα τρίποντα σε 35 λεπτά συμμετοχής, παίζοντας ωστόσο μόλις σε 46 από τους 72 αγώνες λόγω διάφορων προβλημάτων τραυματισμού.

TAGS NBA ΗΠΑ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ