NBA

Οι Λος Άντζελες Λέικερς περιμένουν στη γωνία για τον Αντρέ Ντράμοντ

Ο Αντρέ Ντράμοντ με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς
Ο Αντρέ Ντράμοντ με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς Ⓒ 2021 DAVID ZALUBOWSKI / ASSOCIATED PRESS

Την ώρα που οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν βγάλει τον Αντρέ Ντράμοντ στο σφυρί, οι Λος Άντζελες Λέικερς περιμένουν στη γωνία, σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος.

Εδώ και μερικές εβδομάδες είναι γνωστό πως οι Κλίβελαντ Καβαλίερς έχουν βγάλει στο σφυρί τον Αντρέ Ντράμοντ, με σκοπό να ξεφορτωθούν το τεράστιο συμβόλαιο που έχει (28.751.775 δολάρια για το 2020/21) και να μπουν μια ώρα αρχύτερα στη διαδικασία του "χτισίματος" εν όψει της επόμενης σεζόν.

Παρότι για αρκετό καιρό, το ενδεχόμενο ανταλλαγής ήταν αυτό που φάνταζε ως το πλέον πιθανό (για να έχουν το όποιο κέρδος), εσχάτως φαίνεται πως στο τραπέζι έχει πέσει ακόμη κι η σκέψη της λύσης του συμβολαίου του. Με την trade deadline να είναι άλλωστε στις 25 Μαρτίου, στο Κλίβελαντ γνωρίζουν καλά πως ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες. Ειδάλλως, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν κάτι από ενδεχόμενη ανταλλαγή.

Πάνω σε αυτό φαίνεται πως είναι διατεθειμένοι να πατήσουν οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι σύμφωνα με τον Μαρκ Στέιν εμφανίζονται αισιόδοξοι για την απόκτησή του. Όχι φυσικά μέσω ανταλλαγής (δεν θέλουν να δώσουν κάποιο βασικό κομμάτι του rotation), αλλά μέσω της free agency.

Συγκεκριμένα, εφόσον οι Κλίβελαντ Καβαλίερς ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ντριτρόιτ Πίστονς (άφησαν ελεύθερο τον Μπλέικ Γκρίφιν, ο οποίος στη συνέχεια υπέγραψε για το υπόλοιπο της σεζόν με τους Μπρούκλιν Νετς), τότε οι "Λιμνάνθρωποι" θα κάνουν την κίνησή τους, θέλοντας να προσθέσουν ακόμη έναν ποιοτικό παίκτη στο rotation της front line.

Τη φετινή σεζόν, ο ύψους 2μ08 σέντερ έχει 17.5 πόντους, 13.5 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ ανά αγώνα.

ⓒ 2021 David Zalubowski / Associated Press

TAGS NBA ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ