ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ

Οι κολασμένοι του Final Four

EUROLEAGUE 2021-2022 /  / FINAL-4 /  /
EUROLEAGUE 2021-2022 / / FINAL-4 / / EUROKINISSI SPORTS

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει στον τελικό της Euroleague και ο Βασίλης Σκουντής εξηγεί γιατί εκτός από την Αναντολού Εφές έχει να αντιμετωπίσει και μια διαχρονική κατάρα!

Τον συμπαθώ πάρα πολύ τον Πάμπλο Λάσο, αλλά τον λυπάμαι κιόλας τον δόλιο! Δεν έχει ανάγκη βεβαίως από τη δική μου συμπόνια και στο κάτω κάτω αυτό που γράφω είναι έωλο, μέχρι αποδείξεως του εναντίου!

Ήθελα να τον ρωτήσω ευθέως στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εάν φοβάται την κατάρα που κατατρύχει τους νικητές των εμφυλίων ημιτελικών, αλλά ντράπηκα!

Ντράπηκα να του το πω κατάμουτρα και πήγα από τον… περιφερειακό του Καρέα, ρωτώντας τον πώς διαχειρίζονται μέσα στην ομάδα τη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου τους, πολλώ δε μάλλον επειδή είχαν προηγηθεί πέντε απανωτές ήττες.

Απάντησε και μάλιστα πολύ εκφραστικά, ρωτώντας κιόλας τον παρακαθήμενο του Γκέρσον Γιαμπουσέλι εάν είναι ηλίθιος! Ντράπηκα να τον ρωτήσω ευθέως και φοβήθηκα κιόλας μπας και χρειασθούν… μπιπ, όπως είχε συμβεί με τον Ετορε Μεσίνα πριν από είκοσι χρόνια στην Μπολόνια…

Τότε, πάλι στη συνέντευξη Τύπου των φιναλίστ, είχα ρωτήσει τον τότε προπονητή της Βίτους Μπολόνια σχετικά με αυτή την κακή παράδοση και με το που το άκουσε αναψοκοκκίνισε και έδωσε μια σόκιν, πλην επική απάντηση…

"Θα πιάσω τα αρ@@@@α μου"!

"Ζητώ συγνώμη από τις κυρίες που βρίσκονται στην αίθουσα, αλλά στην πατρίδα μου τις κατάρες τις ξορκίζουμε πιάνοντας τα αρχ@@@α μας και αυτό θα κάνω ευθύς αμέσως"!

Το προηγούμενο βράδυ η οικοδέσποινα Βίρτους είχε νικήσει την Μπενετόν Τρεβίζο, αλλά στον τελικό της επόμενης ημέρας είδε τα ραδίκια ανάποδα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έγραψε το εφεξής καλούμενο "Έπος της Μπολόνια".

Η εξαίρεση των τριών πρωταθλητών

Επικαιροποιώντας λοιπόν αυτή την ιστορία και ξετυλίγοντας το κουβάρι, συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι Μαδριλένοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα τους πρωταθλητές της περυσινής σεζόν, αλλά και την παράδοση που κτυπά αλύπητα όσες ομάδες επιζούν των εμφύλιων ημιτελικών…

Το λένε και τα χαρτιά μου: σε 14 τέτοιες περιπτώσεις μονάχα τρεις ομάδες αποτίναξαν την κατάρα, μάλιστα σε μια από δαύτες δεν γινόταν αλλιώς: αναφέρομαι στο Final Four του 1994 στο Τελ Αβίβ όπου ταξίδεψαν τέσσερις ομάδες από δυο χώρες και δεδομένου ότι τότε ίσχυε ο κανονισμός της υποχρεωτικής αναμέτρησης των συμπατριωτών, ένας από τους δυο νικητές θα σήκωνε οπωσδήποτε την κούπα.

Οι μόνες ομάδες οι οποίες ξέφυγαν από αυτή τη στοιχειωμένη ιστορία και ξόρκισαν τους δαίμονες είναι η Μπανταλόνα το 1994, ο Παναθηναϊκός το 2009 και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 1016.

Έχουμε και λέμε λοιπόν σε αυτό το γαϊτανάκι…

  • Το 1992 στην Κωνσταντινούπολη η Μπανταλόνα νίκησε στον ημιτελικό την Εστουντιάντες και ηττήθηκε στον τελικό από την Παρτίζαν, με το buzzer beater τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς.
  • Το 1994 στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό και η Μπανταλόνα την Μπαρτσελόνα, ενώ στον τελικό η Τζουβεντούτ έριξε στο κανναβάτσο τους Πειραιώτες με το τρίποντο του Κόρνι Τόμπσον 50 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.
  • Το 1995 στη Σαραγόσα ο Ολυμπιακός νίκησε ξανά στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό και στον τελικό ηττήθηκε από τη Ρεάλ, η οποία καρτέραγε είκοσι ολόκληρα χρόνια για να επιστρέψει στο θρόνο της.
  • Το 1999 στο Μόναχο η Κίντερ Μπολόνια νίκησε στον ημιτελικό τη συμπολίτισσα της Φορτιτούντο (Τιμσίστεμ), αλλά στον τελικό ηττήθηκε από τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το τρίποντο του Ιμπο

  • Το 2002 στην Μπολόνια η Κίντερ Μπολόνια επιβλήθηκε στον ημιτελικό της Μπενετόν Τρεβίζο, αλλά την πάτησε στον τελικό από τον Παναθηναϊκό με τον Ιμπο Κουτλουάι να σκοράρει στα 50'' το καθοριστικό τρίποντο.
  • Το 2003 στη Βαρκελώνη η Μπενετόν Τρεβίζο επικράτησε στον ημιτελικό με τη Μοντεπάσκι Σιένα, αλλά στον τελικό ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Μπαρτσελόνα η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Τα ακούω να… κροταλίζουν

  • Το 2004 στο Τελ Αβίβ η Φορτιτούντο (Σκίπερ) Μπολόνια νίκησε στον ημιτελικό τη Σκίπερ Μπολόνια, αλλά στον τελικό ηττήθηκε από την οικοδέσποινα Μακάμοπι, με τον Πίνι Γκέρσον να δηλώνει την παραμονή από το πάνελ της συνέντευξης Τύπου ότι "ο Βούγιανιτς που κάθεται δίπλα μου είπε ότι δεν φοβάται, αλλά ακούω τα αρχ@@@@α του να κροταλίζουν"!
  • Το 2009 στο Βερολίνο ο Παναθηναϊκός που θεωρείται από πολλούς ως η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών στην Ευρώπη επέζησε και του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό και του τελικού με την ΤΣΣΚΑ, κατακτώντας τον τίτλο με δυο νίκες που είχαν άθροισμα τέσσερις πόντους!
  • Το 2013 στο Λονδίνο η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα, αλλά στον τελικό υποκλίθηκε ενώπιον του Ολυμπιακού με το κρεσέντο του Βασίλη Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο.

Το +38 στο clasico και ο Σοφοκλής

  • Το 2014 στο Μιλάνο η Ρεάλ (με τον Γιάννη Μπουρούση στη σύνθεση της) ποδοπάτησε την Μπαρτσελόνα (στην οποία αγωνιζόταν ο Κώστας Παπανικολάου) με το εκκωφαντικό 100-62, αλλά μετά από 48 ώρες ηττήθηκε με 98-86 στην παράταση από τη Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ, του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και του σεληνιασμένου Ταίρις Ράις που σκόραρε 26 πόντους προερχόμενος από τον πάγκο.
  • Το 2016 στο Βερολίνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη και το Μίλος Τεόντοσιτς νίκησε στον ημιτελικό τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα και στον δραματικό τελικό που επίσης κρίθηκε στην παράταση επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε του Κώστα Σλούκα και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
  • Το 2019 στη Βιτόρια η Εφές επέζησε του τουρκικού "εμφυλίου" με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά στον τελικό γνώρισε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ…

ΥΓ: Μ' αυτά και μ' εκείνα από τους 14 νικητές των εμφυλίων ημιτελικών, μονάχα τρεις ανέβηκαν στο θρόνο και μένει να φανεί εάν η Ρεάλ θα υποταχθεί στον κανόνα ή θα γίνει η τέταρτη εξαίρεση του…

Το SPORT24 στο Final Four στο Βελιγράδι

Το SPORT24 "κατεβάζει" την δική του μπασκετική 5άδα στο Final Four 2022! Π. Διαμαντόπουλος, Σ. Καβαλιεράτος, Β. Σκουντής, Γ. Φιλέρης και Χ. Σταύρου βρίσκονται στο Βελιγράδι και μεταδίδουν τον παλμό και όλα τα αγωνιστικά νέα της ομάδας του Ολυμπιακού από την Stark Arena!

Κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 και στο κανάλι στο Youtube για να ενημερώνεσαι και να μη χάνεις καμία στιγμή!

TAGS ΒΑΛ' ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ FINAL FOUR 2022 EUROLEAGUE FINAL FOUR EUROLEAGUE FINAL FOUR 2022 FINAL FOUR ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ