ΕΟΚ

Ο Βαγγέλης Λιόλιος αποκλειστικά στο SPORT24: "Αντί κάποιοι να εξαφανιστούν, απαιτούν κιόλας με εξώδικα και προσφυγές"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος
Ο Βαγγέλης Λιόλιος SPORT24

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 αποκαλύπτοντας ότι η υπάρχει πληθώρα παράτυπων συμβάσεων από την προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας, προσθέτοντας ότι θα ξεκαθαρίσουν όλα έπειτα από τον οικονομικό έλεγχο που ζήτησε να διεξαχθεί.

Το πρωί της Παρασκευής ο Βαγγέλης Λιόλιος υποχρεώθηκε ν' αναβάλει οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση είχε προγραμματίσει, μεταξύ των οποίων το ταξίδι στην Ξάνθη για τον αγώνα της Εθνικής Γυναικών, για να βρεθεί εκτάκτως στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρία Promo Sport κατά της ΕΟΚ. Το SPORT24 ήταν εκεί για να καλύψει το ρεπορτάζ και να μάθει λεπτομέρειες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μάς μίλησε αποκλειστικά για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από την συγκεκριμένη εταιρία και την σύμβαση με την οποία είχε υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο που έχει ζητήσει να γίνει στην ΕΟΚ και ισχυρίστηκε ότι υπάρχει πληθώρα παράτυπων συμβάσεων και προσλήψεων που έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση, υπό τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, για τις οποίες και θα λάβει μέτρα.

Περιμέναμε να είστε στον δρόμο για την Ξάνθη για τον αγώνα της Εθνικής Γυναικών μετά τον αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία, αλλά σας βρίσκουμε στα δικαστήρια. Τι συνέβη;

"Κι εγώ έτσι είχα προγραμματίσει όπως και πάρα πολλά μέλη του Δ.Σ, να είμαστε στην Ξάνθη να υποδεχθούμε την Εθνική Γυναικών μετά την μεγαλειώδη νίκη της Εθνικής Γυναικών επί της Μεγάλης Βρετανίας γιατί έχουμε αγώνα. Αντί αυτών βρισκόμαστε στα δικαστήρια. Φαίνεται ότι αυτό το γαϊτανάκι με τα δικαστήρια τους έχει γίνει συνήθεια από πριν από τις εκλογές.

Ήρθα εδώ ο ίδιος, γιατί όπως όλοι γνωρίζουν υπάρχουν ξαφνικά ασφαλιστικά μέτρα από μία εταιρία της οποίας της είχαν παραχωρηθεί δύο μήνες πριν από τις εκλογές, χωρίς να περάσει καν απόφαση του Δ.Σ τα διαφημιστικά δικαιώματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έναντι ενός ποσού που είναι περίπου το 20% της τιμής της αγοράς. Επειδή εγώ θέλω να προασπίσω τα δικαιώματα των ομάδων και πρόκειται για δημόσιο χρήμα και πάνω από όλα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, διάφανοι και οι διαδικασίες να είναι σωστές, εννοείται ότι από την πρώτη στιγμή δεν την δέχθηκα αυτή την σύμβαση.

Ενημέρωσα και τον εκπρόσωπο της εταιρίας από πάρα πολύ νωρίς για το τι ακριβώς συμβαίνει. Του έδωσα τη δυνατότητα να συμμετάσχει όπως και οι υπόλοιποι σε μία σωστή σχέση που πρέπει να έχουμε από εδώ και πέρα, αλλά - όπως βλέπετε - αυτό που επέλεξε ήταν να πάμε στα δικαστήρια. Το επέλεξε και εγώ ήρθα εδώ".

Πότε ενημερωθήκατε εσείς για την συγκεκριμένη σύμβαση; Πριν ή αφότου αναλάβατε;

"Την σύμβαση; Την βρήκα στα γραφεία, όπως και άλλες συμβάσεις".

Υπάρχουν δηλαδή και άλλες συμβάσεις στην Ομοσπονδία τις οποίες θεωρείτε παράτυπες;

"Βέβαια. Υπάρχει πληθώρα συμβάσεων που είναι παράτυπες και προσλήψεων σε διάφορους τομείς. Και εννοείται πως αυτά σταμάτησαν από την πρώτη στιγμή. Ξέρετε, με έχουν επιλέξει τα σωματεία για να προασπίσω τα συμφέροντά τους.

Εγώ είμαι εδώ σήμερα για να προασπίσω τα συμφέροντα των σωματείων, όχι τα δικά μου. Τα συμφέροντά τους. Μιλάμε πάντα για δημόσιο χρήμα, χρήματα χορηγών, χρήματα που δικαιούνται τα σωματεία. Θα τα προασπίσω 100%. Όλα θα είναι στο φως".

Υπάρχει μία πληροφορία ότι σχεδιάζετε να κάνετε έναν οικονομικό έλεγχο στην ΕΟΚ σε βάθος τουλάχιστον 8ετίας, δηλαδή δύο θητειών. Ισχύει αυτό;

"Κοιτάξτε, δεν ήταν ποτέ στην πρόθεσή μου να αρχίσω να ψάχνω τι έγινε. Όλοι γνωρίζουν πάνω-κάτω τι έχει γίνει και οι απαντήσεις δόθηκαν στις κάλπες, στις εκλογές. Ήταν πολύ βροντερό το μήνυμα. Όμως ξέρετε, μερικές φορές το να σέβεσαι κάποια πράγματα, το να αφήνεις λήθη στο παρελθόν το θεωρούν και αδυναμία. Και αντί να εξαφανιστούν όλοι αυτοί οι κύκλοι που τα προηγούμενα χρόνια έγιναν διάφορα, ξαναέρχονται στο προσκήνιο και απαιτούν κιόλας με εξώδικα και προσφυγές στην δικαιοσύνη.

Από εδώ και πέρα λοιπόν θα τα έχουμε όλα στο φως. Ένα πλήρη διαχειριστικό έλεγχο από μία ανεξάρτητη αρχή, της οποίας τα αποτελέσματα θα δοθούν στο κυρίαρχο σώμα, στην Γενική Συνέλευση του Μαρτίου και εκεί ας αποφασίσουν τα σωματεία".

Ενημερώσατε σχετικά την προηγούμενη διοίκηση σχετικά με τις ενέργειες που θα προχωρήσετε;

"Θεώρησα σωστό να ενημερωθεί η προηγούμενη διοίκηση. Ο Πρόεδρος να ενημερωθεί, γιατί έχει καίρια την ευθύνη σε ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα. Μακάρι να φανεί ότι δεν υπάρχει τίποτα. Το ζητούμενο όμως είναι να χυθεί άπλετο φως στα πάντα" .

Και το επόμενο βήμα στην Ομοσπονδία ποιο θα είναι από εδώ και πέρα;

"Η Ομοσπονδία προχωράει μπροστά. Κοιτάζει να υποστηρίξει τα σωματεία και να γίνουν όλα με διαφάνεια. Ήδη βλέπουμε ότι όλες οι κινήσεις που κάνουμε είναι με πρόσκληση ενδιαφέροντος, για να τα γνωρίζουν όλοι. Για εμένα, το κυρίαρχο σύνθημα είναι "αξιοκρατία, ισονομία, διαφάνεια" και είναι κάτι που προτάσσω, το βλέπουν και θα το υπερασπιστώ 100%. Για αυτό με εξέλεξαν τα σωματεία, αυτό θα κάνω".

TAGS ΕΟΚ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ