ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τζέρι Κολάντζελο εξήγησε γιατί οι NBAers γυρίζουν την πλάτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το αφεντικό της USA Basketball, Τζέρι Κολάντζελο, την εποχή που εργαζόταν στους Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς
Το αφεντικό της USA Basketball, Τζέρι Κολάντζελο, την εποχή που εργαζόταν στους Φιλαντέλφια Σέβεντι Σίξερς 2016 AP PHOTO/MATT SLOCUM

Την πεποίθησή του ότι όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται να πεισθούν οι top NBAers να αγωνιστούν για την Team USA εξέφρασε ο Τζέρι Κολάντζελο.

Η απουσία σημαντικών ονομάτων από το ρόστερ της Team USA το φετινό καλοκαίρι συνεχίζει να απασχολεί και να σχολιάζεται, με τον Τζέρι Κολάντζελο, το αφεντικό της USA Basketball, να εξηγεί την Παρασκευή (30/7) τους λόγους για τους οποίους όλο και περισσότεροι NBAers θα γυρίζουν από εδώ και στο εξής την πλάτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πείσεις τους top παίκτες του ΝΒΑ να παίξουν για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Πριν από μερικά χρόνια ήταν πιο εύκολο, όμως μιλάμε για έναν διαφορετικό κόσμο. Πριν από 15-16 χρόνια τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Πλέον τα χρήματα και οι καριέρες τους έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Πίσω από κάθε αθλητή που δεν βρίσκεται εδώ μαζί μας, υπάρχει μια ιστορία, για κάποιες μπορούμε να μιλήσουμε και για κάποιες όχι. Κάποιους παίκτες οι ομάδες τους δεν ήθελαν να τους δουν να παίζουν, εξέτασαν την κατάσταση από τη δική τους οπτική και το καταλαβαίνω. Γι' αυτό τους αφήσαμε εκτός. Τα συμβόλαια παίζουν ρόλο, δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε όμως ως δικαιολογία" ήταν τα λόγια του Κολάντζελο.

Σημαντικές απουσίες θεωρούνται αυτές των Στεφ Κάρι, Τζέιμς Χάρντεν, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις. Όσο για τον Κολάντζελο; Η θητεία του στην Team USA ολοκληρώνεται, πιθανότατα μαζί με εκείνη του Γκρεγκ Πόποβιτς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ