EUROLEAGUE

Ο Τζάνινγκ και το "perfect fit" της Λοκομοτίβ

Ο Τζάνινγκ και το "perfect fit" της Λοκομοτίβ

Ο Ματ Τζάνινγκ μίλησε στην Euroleague TV για τη μεταγραφή του στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, η οποία συνδυάστηκε με την παρθενική παρουσία της ρωσικής ομάδας στο Final Four (video).

Η ιστορία μπορεί να είχε γραφτεί διαφορετικά για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, σε περίπτωση που ο Ματ Τζάνινγκ δεν κατέληγε στο Κρασνοντάρ. Στα μισά της χρονιάς, ο Αμερικανός γκαρντ αποδέχθηκε το κάλεσμα του Γιώργου Μπαρτζώκα, για να ενισχύσει τη ρωσική ομάδα στην προσπάθεια που έκανε για πρόκριση στα playoffs της Euroleague.

Πριν πει το "ναι" στην πρόταση της "Λόκο" πάντως χρειάστηκε τη βοήθεια του Ντοντέι Ντρέιπερ, με τον οποίο συνυπήρξε πέρσι στην Αναντολού Εφές. " Μίλησα μαζί του όταν μου έγινε η πρόταση. Ήξερα την κατάσταση, πως η Λοκομοτίβ έχει πολύ ταλέντο και τη δυνατότητα να πάει αρκετά μακριά στην Euroleague", παραδέχθηκε μιλώντας στην Euroleague TV ο Ματ Τζάνινγκ, για τον οποίο η τρίτη προσπάθεια για πρόκριση σε Final Four ήταν κι η φαρμακερή. Μπορεί να μην τα κατάφερε με τη Σιένα και την Αναντολού Εφές, στη Ρωσία όμως βρήκε αυτό που έψαχνε για να καταγράψει την πρώτη του παρουσία.

" Περνάω υπέροχα από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ. Δεν ήταν εύκολο να αλλάξω ομάδα στη μέση της χρονιάς, αλλά ήμουν τυχερός", πρόσθεσε μάλιστα. Εντάξει, εδώ που τα λέμε λειτούργησε ως το "perfect fit" της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα φέτος. Κοινώς ήταν το κομμάτι που έλειπε από το παζλ για να προκύψει η παρουσία στο Βερολίνο. Ο ρόλος του είναι κυρίως εκτελεστικός, αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Εξήγησε ότι " ο κόουτς περιμένει από τους γκαρντ, όχι μόνο να βάζουν τα σουτ, αλλά και να διεισδύουν για να δημιουργούν καταστάσεις για τους άλλους. Έτσι λειτουργεί η ομάδα", για να επισημάνει πως " πρέπει να έχεις την ψυχολογία του "εκτελεστή", του παίκτη που μπορεί να πάρει και να βάλει τα περιφερειακά σουτ".

Η φήμη που τον ακολουθεί την τελευταία πενταετία που βγάζει το "ψωμί" του ως επαγγελματίας είναι αυτή του σουτέρ, άλλωστε. Οπότε υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις από εκείνον σε ό,τι αφορά το περιφερειακό σουτ. Παρεμπιπτόντως, είπε πως " δεν ξέρω αν σκέφτηκα το Final Four, αλλά έβλεπα εξαρχής τις δυνατότητες αυτής της ομάδας, το πόσο μακριά μπορούσε να φτάσει". Πριν αρχίσει να σκέφτεται όσα έζησε μέχρι πέρσι, αλλά κι εκείνα που τον κάνουν να νιώθει... μοναδικός όσο βρίσκεται στο Κρασνοντάρ.

" Θα πάμε στο Final Four, οπότε σίγουρα έχω γλυκιά γεύση από την παρουσία μου εδώ. Πέρσι, στην Αναντολού Εφές, γνώρισα την απογοήτευση του αποκλεισμού από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς σε εκείνο το σημείο της χρονιάς. Φέτος σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ πιο... γλυκά για μένα", τόνισε και κατέληξε: " Είναι υπέροχο συναίσθημα. Τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα ήταν πολύ σκληρά. Είναι ωραίο όταν βλέπεις το πως ήρθα εδώ και ότι βοήθησα όσο μπορούσα την ομάδα. Τα παιδιά είναι εξαιρετικά και σίγουρα άξιζαν".

Σε μόλις δώδεκα εμφανίσεις με τη φανέλα της ρωσικής ομάδας μετρά 8.6 πόντους (με 38.9% στα τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ κατά μέσο όρο, αριθμοί που τον κατατάσσουν μεταξύ των διακριθέντων της "Λόκο" στο β' μισό της σεζόν στην Euroleague. Έχετε ακόμη αμφιβολίες για το κατά πόσο ο 28χρονος γκαρντ ήταν το "perfect fit" στο rotation της Λοκομοτίβ Κουμπάν;

TAGS EUROLEAGUE ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ