NBA

Ο Σακίλ Ο' Νιλ ξέρει τι κυνηγάει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για να γίνει ο GOAT του ΝΒΑ

Ο Σακίλ Ο' Νιλ ξέρει τι κυνηγάει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για να γίνει ο GOAT του ΝΒΑ
2021 AP PHOTO/WINSLOW TOWNSON

Το δικαίωμα να χαρακτηριστεί Greatest Of All Time θα έχει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, αν γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Σακίλ Ο' Νιλ, όπως δήλωσε στο ΤΝΤ.

Στη 19η σεζόν του στο ΝΒΑ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει τέσσερα πρωταθλήματα. Ένα με τους Καβαλίερς, ένα με τους Λέικερς και δύο με τους Χιτ. Έχει και αμέτρητα βραβεία και "παράσημα", με τον μεγαλύτερο στόχο να βρίσκεται όμως μπροστά του.

Την ώρα που για πολλούς θεωρείται ήδη ο κορυφαίος στην ιστορία του μπάσκετ, για κάποιους άλλους δεν θα αγγίξει ποτέ τον Μάικλ Τζόρνταν, σίγουρα όμως είναι ένας από τους καλύτερους που πάτησαν ποτέ παρκέ. Είτε μιλάμε για το Top-2, είτε μιλάμε για το Top-5.

Για τον Σακίλ Ο' Νιλ, πάντως, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο παλαίμαχος σέντερ, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του ΛεΜπρόν στο Κλίβελαντ, είναι σίγουρος ότι ο ηγέτης των Λος Άντζελες Λέικερς έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει τον Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, για να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και αμέσως να πάρει τον τίτλο του Greatest Of All Time.

"Ξέρω τι κάνει. Καλά τα πρωταθλήματα, όμως θέλει να προσπεράσει τον Καρίμ. Αυτό κάνει. Αν το καταφέρει, τότε δεν θα υπάρχει συζήτηση για τον κορυφαίο, σκεφτείτε το. Πρέπει να βάζει 25 πόντους ανά αγώνα για τα επόμενα χρόνια, μπορεί να το καταφέρει σε δύο χρόνια" δήλωσε ο Ο' Νιλ σε εκπομπή του TNT.

"Εχει τέσσερα δαχτυλίδια και θα είναι και ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ. Θα είναι ο καλύτερος και δεν θα μπορείς να πεις και κάτι. Κι εγώ αν είχα προσπεράσει τον Τσέιμπερλεϊν, θα έλεγα ότι υπήρξα ο πιο κυρίαρχος ψηλός, δεν θα ήθελα να ακούσω ξανά το όνομά του. Καλό το πέμπτο δαχτυλίδι που κυνηγάει, όμως η πρωτιά στη λίστα των σκόρερ..." πρόσθεσε ο Ο' Νιλ.

Αυτή τη στιγμή ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ βρίσκεται στην κορυφή με 2986 πόντους περισσότερους από τον Τζέιμς. Έχει 38.387, με τον ΛεΜπρόν (35.401) να βλέπει μπροστά του και τον Καρλ Μαλόουν (36.928) τον οποίο έχει την δυνατότητα να περάσει ενδεχομένως και στη διάρκεια της φετινής σεζόν, προς το τέλος της κανονικής περιόδου.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ