ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ο Πρίντεζης στο SPORT24: "Ο Σπανούλης ζήτησε από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να γλυκάνει γιατί τον φοβούνται οι παίκτες"

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό
Ο Γιώργος Πρίντεζης με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στην εκπομπή "Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και θυμήθηκε μία όμορφη ιστορία από την προετοιμασία της σεζόν 2011/12 όταν ο Βασίλης Σπανούλης του ζήτησε να γλυκάνει με τους νεαρούς παίκτες.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν από τους παίκτες που βίωσε στον απόλυτο βαθμό την ευλογία του να δουλεύει κάποιος με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Και μιλώντας στην εκπομπή "Show Must Go On" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο - και ενώ βρισκόταν στο στούντιο και ο διευθυντής του SPORT24, Παντελής Βλαχόπουλος - θυμήθηκε μερικές όμορφες στιγμές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με τον σπουδαίο Ντούντα να φεύγει από την ζωή, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις στιγμές που βίωσε αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του την σεζόν 2011/12, όπου οι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν την EuroLeague με δικό του σουτ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στον τελικό.

Μία σεζόν όπου ο Ίβκοβιτς είχε υπό τις οδηγίες του νεαρούς Έλληνες παίκτες και τους έστειλε στην κορυφή της Ευρώπης. Παίκτες όμως που στην αρχή τον φοβόντουσαν, με τον Γιώργο Πρίντεζη να θυμάται μία ιστορία από την προετοιμασία της ομάδας, όπου ο Βασίλης Σπανούλης ζήτησε από τον Ίβκοβιτς να γλυκάνει λίγο για να βοηθήσει τους νεαρότερους παίκτες.

Αναλυτικά ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε:

Για το πώς άγγιξε την καριέρα του: "Καταρχάς ο Ντούντα έχει κερδίσει τον σεβασμό του παγκόσμιου μπάσκετ. Ήταν δάσκαλος εντός και εκτός των γραμμών. Προσωπικά του οφείλω πάρα πολλά. Δεν θα πω ότι ήταν μπασκετικός μου πατέρας, αλλά ήταν ένας άνθρωπος που με βοήθησε. Έμαθα πάρα πολλά δίπλα του, μου έδωσε ευθύνες και του οφείλω πολλά".

Για το πώς τον δέχθηκε ο Ίβκοβιτς όταν επέστρεψε μέσα της σεζόν πριν ανανεώσει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι: "Είχε ένα τεράστιο χάρισμα. Ήξερε να δίνει ρόλους και αγωνιστική ταυτότητα. Επέλεγε 2-3 παίκτες που τους αγαπούσε και τους έδινε ελευθερία κινήσεων. Ήμουν τυχερός γιατί ήμουν ένας από αυτούς. Με έκανε να πιστέψω στον εαυτό μου κάτι που είναι πολύ σημαντικό στον αθλητισμό. Με βοήθησε πάρα πολύ να αποκτήσω ψυχολογία και είμαι ευλογημένος που τον έζησα. Σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός το σημαντικό είναι να έχεις επιτυχίες και η σεζόν 2011/12 ήταν τρομερή".

Αν ήταν αλήθεια ότι η προπόνηση ήταν σκληρός ως άνθρωπος και προπονητής: "Ήταν σκληρός άνθρωπος, ισχύει αυτό. Εντός και εκτός γηπέδου. Ήθελε όλα να δουλεύουν ρολόι και πολλή πειθαρχία. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι κάποιες φοές, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ και την ελληνική νοοτροπία αυτό αποτελεί κίνητρο και σου δίνει ώθηση. Σε εμάς λειτούργησε πολύ καλά τότε. Ήταν ένας προπονητής που έχει κερδίσει τον σεβασμό των πάντων και βοήθησε πάρα πολλά παιδιά".

Για το ποια ιστορία θυμάται: "Πολλές μου έρχονται στο μυαλό. Την χρονιά εκείνη είχαμε νεανική ομάδα. Είχε ξεκινήσει προετοιμασία που είχε πάει πολύ καλά με πειθαρχία και πολλοί παίκτες είχαν πρόβλημα αυτοπεποίθησης και υπήρχε δισταγμός. Θυμάμαι τον Σπανούλη να του λέει "με όλο το θάρρος κόουτς επειδή ξέρω ότι θα βοηθήσει την ομάδα θέλω να σου πω κάτι: Επειδή οι μικροί παίκτες σε φοβούνται μήπως το έχεις παρακάνει λιγάκι;" Και μπήκε στα αποδυτήρια με χαμόγελο και είπε "εμένα φοβάστε; Εγώ είμαι μαζί σας". Χαμογέλασε και προσπάθησε να γλυκάνει. Τις επόμενες μέρες ήταν πιο γλυκός. Στις δύσκολες στιγμές είχαμε και φωνές, αλλά είμαστε τυχεροί που τον ζήσαμε".

Για το πώς δυσκολεύτηκε ο Σλούκας στην αρχή με τον Ίβκοβιτς: "Πολλοί παίκτες είχαν περάσει δύσκολα. Εγώ ήμουν από τους τυχερούς, για αυτό τον είχα στην καρδιά μου. Ο Ντούντα έδινε ελευθερία κινήσεων σε 2-3 παίκτες, 3-4 που πήγαινε με τα νερά τους και άλλους 3-4 στους οποίους φώναζε".

Για το αν ήθελε ο Ίβκοβιτς να πάρει το σουτ ο Πρίντεζης το τελευταίο σουτ στην Πόλη στην νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ: "Το ήθελε, ναι. Το πρώτο πράγμα που είχε βάλει τότε την πρώτη χρονιά στην προετοιμασία ήταν αυτή η φάση, επειδή του άρεσαν οι γρήγορες επιθέσεις που τελείωναν στα πρώτα δευτερόλεπτα. Ήταν μία φάση που έβγαινε με μεγάλο αυτοματισμό".

Ντούσαν Ίβκοβιτς - Η τελευταία συνέντευξη της ζωής του

Ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και έδωσε την τελευταία συνέντευξη της ζωής του. Μίλησε για όλους και για όλα. Από το πως ήρθε στην Ελλάδα, την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη, την ΤΣΣΚΑ και το “όχι” στους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι και τον τελικό της Πόλης.

Ντούσαν Ίβκοβιτς, The Story

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ