NBA

Ο post-Covid Γιάννης Αντετοκούνμπο διαλύει τη στατιστική

Ο post-Covid Γιάννης Αντετοκούνμπο διαλύει τη στατιστική
2021 AP PHOTO/ADAM HUNGER

Ο Covid-19 τον ξεκούρασε και τώρα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γράφει νούμερα βγαλμένα από video game, με 32.3 πόντους, 10.5 ριμπάουντ και 7 ασίστ ανά 30.8 λεπτά στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Έμεινε εκτός δράσης για 10 ημέρες, τις πέρασε στο υπόγειο της οικίας του με Netflix, πατατάκια και μπισκότα και από τα Χριστούγεννα κι έπειτα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει σαν αγρίμι που δραπέτευσε από το κλουβί του.

Ο Greek Freak βρίσκεται στην κορυφή όλο και περισσότερων MVP Ladders, οδεύει προς το τρίτο βραβείο πολυτιμότερου παίκτη στην καριέρα του και το τρίτο στα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει φυσικά συγκλονιστικό ανταγωνισμό με τους Κέβιν Ντουράντ, Νίκολα Γιόκιτς, Στεφ Κάρι, Τζοέλ Εμπίντ, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να βρίσκονται επίσης στη συζήτηση, ωστόσο οι αριθμοί του και η συνολική του εικόνα στο παρκέ, δείχνουν ότι λίγους μήνες μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μόνο χορτασμένος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στα τελευταία έξι παιχνίδια, από το Χριστουγεννιάτικο ματς με τους Σέλτικς κι έπειτα, ο Αντετοκούνμπο μετράει:

32.3 πόντους
58.3% στα συνολικά σουτ
72.7% στις βολές
10.5 ριμπάουντ
7 ασίστ
σχεδόν ένα κλέψιμο
σχεδόν ένα μπλοκ
ανά 30.8 λεπτά

Οι Μπακς γνώρισαν σοκαριστική εντός έδρας ήττα από τους Πίστονς και λύγισαν και από τους Ράπτορς στο Fiserv Forum, ματς στο οποίο ο Γιάννης δεν αγωνίστηκε εξαιτίας μίας ασθένειας, πριν επιστρέψει στα παρκέ και διαλύσει τους Νετς στο Μπρούκλιν με 31 πόντους (9/12 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 7/10 βολές, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ σε 26:47). Αν δεν είχε φορτωθεί με τρία φάουλ στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, θα είχε παίξει έξι-επτά λεπτά περισσότερα, στο τέλος της ημέρας όμως η δουλειά είχε γίνει.

Ακολουθεί μία επτάδα πολύ δύσκολων και απαιτητικών αγώνων για τους Μπακς, που θα αντιμετωπίσουν τους Χόρνετς σε δύο σερί παιχνίδια στην Σάρλοτ, θα γυρίσουν στο Μιλγουόκι για να υποδεχθούν τους Γουόριορς και τους Ράπτορς, θα συνεχίσουν στην Ατλάντα απέναντι στους Χοκς και θα παίξουν στο Fiserv Forum με τους Γκρίζλις και τους Μπουλς. Και σε αυτή την επτάδα αγώνων, οι πρωταθλητές θα έχουν τεράστια ανάγκη από αυτόν τον κυρίαρχο Αντετοκούνμπο.

TAGS NBA ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ