ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

Ο Ομπράντοβιτς έσταξε δηλητήριο για τους παίκτες του: "Μόνο τρεις πληρούσαν τα κριτήρια, η προπόνηση ήταν καταστροφή"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε αγώνα της Παρτίζαν
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε αγώνα της Παρτίζαν PHOTO CREDITS: ADMIRALBET ABA LEAGUE / DRAGANA STJEPANOVIC

Σκληρή γλώσσα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τη συμπεριφορά των παικτών του πριν από την ημιτελική σειρά της Αδριατικής Λίγκας με αντίπαλο την Μπουντούτσνοστ.

Μια κάκιστη πάσα, ένα χαμένο ριμπάουντ, ένα αχρείαστο φάουλ, μια λάθος θέση στην άμυνα είναι λόγοι που μπορούν να κάνουν έξω φρενών τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κατανοεί όμως ότι είναι πράγματα που συμβαίνουν στη διάρκεια ενός αγώνα και τα συγχωρεί όταν βλέπει προσπάθεια. Αυτό που δεν ανέχεται, ούτε δικαιολογεί ο Ζοτς είναι η αδιαφορία στην προπόνηση.

Ο Σέρβος κόουτς ανέλαβε την Παρτίζαν το περασμένο καλοκαίρι για να την ανεβάσει επίπεδο και να την επαναφέρει στον δρόμο των τίτλων μέσα από ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ δουλειάς. Πέραν της δικής του αφοσίωσης, ο Ομπράντοβιτς απαιτεί από τους παίκτες του να μην χαλαρώνουν ποτέ. Ιδίως μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό στο Eurocup, που μείωσε θα περίμενε το κίνητρο για απαντήσεις να έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Αντιθέτως διέκρινε παίκτες εφησυχασμένους και σχεδόν αδιάφορους για το τι θα συμβεί στο φινάλε της σεζόν. Μάλιστα πριν η Παρτίζαν μπει στη μάχη πρόκρισης στους τελικούς της Αδριατικής Λίγκας, αντιμετωπίζοντας την Τρίτη 10/5 την Μπουντούτσνοστ, ο πολύπειρος προπονητής δεν δίστασε να κριτικάρει την πλειονότητα αυτών για τη συμπεριφορά τους.

"Σήμερα κάναμε τη χειρότερη προπόνηση μέχρι τώρα και δεν ξέρω γιατί. Στη ζωή το κίνητρο είναι θαυματουργό. Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν κερδίσει ποτέ τον τίτλο στην Αδριατική Λίγκα, αλλά κάποιοι δεν τρέχουν, δεν κάνουν μπλοκ, μικρά πράγματα που είναι πολύ σημαντικά. Η προπόνηση ήταν καταστροφή. Ελπίζω η αντίδραση στο παιχνίδι να είναι διαφορετική. Δεν έχω λόγο να μην είμαι ειλικρινής. Αν δεν έχουμε το κίνητρο να προκριθούμε στους τελικούς, θα είναι πρόβλημα. Από τους 15 παίκτες μόνο τρεις πληρούσαν τα κριτήρια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τουλάχιστον, κατά τον Ομπράντοβιτς, ο Ζάγκορατς ανέλαβε την ευθύνη να συσπειρώσει τα αποδυτήρια και να μεταφέρει το απαιτούμενο μήνυμα. "Ο Ράντε ως αρχηγός είχε μια συνάντηση με τους παίκτες πριν από λίγες ημέρες. Του είμαι ευγνώμων γι' αυτό, είναι σπουδαίο για τους παίκτες να επικοινωνούν, σημαίνει ότι νοιάζονται".

TAGS ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ