NBA

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν εξήγησε γιατί είπε "όχι" στην Τουρκία και τον Εργκίν Αταμάν το καλοκαίρι

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν εξήγησε γιατί είπε "όχι" στην Τουρκία και τον Εργκίν Αταμάν το καλοκαίρι
2021 AP PHOTO/MORRY GASH

Η απόφαση του Ομέρ Γιουρτσεβέν να απαρνηθεί τις υπηρεσίες προς την Τουρκία για το EuroBasket 2022 τον έβαλαν στο στόχαστρο. Για πρώτη φορά, ο 24χρονος σέντερ τοποθετήθηκε σχετικά.

Λίγο πριν από την έναρξη του EuroBasket 2022, ο Εργκίν Αταμάν είχε μιλήσει στο SPORT24, εξαπολύοντας επίθεση στον Ομέρ Γιουρτσεβέν για το γεγονός πως προτίμησε να κάνει ατομικές προπονήσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού από το να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.

"Νομίζω πως κάποιοι ατζέντηδες από τις ΗΠΑ, που επενδύουν στον συγκεκριμένο αθλητή, τον επηρέασαν πολύ άσχημα. Ο Ομέρ ήρθε κι έπαιξε στα "παράθυρα" του Ιουλίου, χωρίς κανένα πρόβλημα. Δύο μέρες όμως πριν από την έναρξη της προετοιμασίας, ο ατζέντης του έστειλε ένα μήνυμα ότι ο παίκτης θέλει να δουλέψει ατομικά για να βελτιωθεί και να είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν με τους Μαϊάμι Χιτ. Όλα αυτά είναι μαλ*** λοιπόν. Μαλ*** τις θεωρώ" είχε δηλώσει -μεταξύ άλλων- ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας.

Για πρώτη φορά, ο Ομέρ Γιουρτσεβέν θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να εξηγήσει πώς είχε η κατάσταση, από τη δική του σκοπιά. Τι ήταν αυτό που τον προβλημάτισε περισσότερο απ όλα στην offseason και είχε ως αποτέλεσμα την απουσία από την προετοιμασία της Τουρκίας;

"Πρέπει να ρίξω το ποσοστό λίπους στο σώμα μου. Όταν τα καταφέρω, θα είμαι πιο ευκίνητος. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι πάνω σε αυτό το κομμάτι, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάγια βήματα. Οι μύες δεν υπάρχουν απλά για να σηκώνεις βάρη. Επηρεάζουν παράλληλα το τρέξιμο και παρόμοια χαρακτηριστικά. Εκεί λοιπόν έδωσα την προσοχή μου: στην ευλυγισία" ανέφερε στη Sun Sentinel για τη δουλειά που έκανε στη διάρκεια του καλοκαιριού πριν ερωτηθεί για την απόφαση να μην ενισχύσει την Τουρκία στο EuroBasket: "Ήταν ένα καλοκαίρι, όπου έπρεπε να συγκεντρωθώ και να είμαι έτοιμος. Κι αυτό έκανα".

TAGS NBA ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ