ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός εξετάζει τον Ντέιβιντ Λάιτι της Βιλερμπάν

Ο Ολυμπιακός εξετάζει τον Ντέιβιντ Λάιτι της Βιλερμπάν
EUROKINISSI

Στη λίστα του Ολυμπιακού για τη θέση του περιφερειακού που θα αποκτηθεί βρίσκεται και το όνομα του Ντέιβιντ Λάιτι, του 33χρονου παίκτη της Βιλερμπάν που έχει πάντως συμβόλαιο και για τη σεζόν 2021/22 με τους Γάλλους.

Η απόκτηση του Τόμας Γουόκαπ ήταν η προτεραιότητα του Ολυμπιακού. Οι Μιχάλης Λούντζης - Τάισον Κάρτερ θα φορέσουν κι αυτοί τα ερυθρόλευκα, ο Μουστάφα Φαλ θα γεμίσει τη ρακέτα και θα γίνει το σκιάχτρο που δεν είχαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι έχουν ακόμη μία σημαντική κίνηση να ολοκληρώσουν εν όψει της σεζόν 2021/22. Αυτή του περιφερειακού που θα τους ανεβάσει επίπεδο, με το όνομα του Ντέιβιντ Λάιτι να υπάρχει στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα χωρίς να είναι πάντως η πρώτη επιλογή.

Ο 33χρονος ύψους 1μ.96 Αμερικανός αγωνίζεται στις θέσεις 3-2, είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2011 όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Οχάιο Στέιτ και είχε εξεταστεί από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, είναι ένας αξιόλογος περιφερειακός που πάντως δεν έχει παίξει σε επίπεδο υψηλότερο από αυτό της Καντού, της Ναντέρ, της Σάσαρι και της Βιλερμπάν με την οποία έχει συμβόλαιο για ακόμα μία σεζόν.

Στην περίοδο που ολοκληρώθηκε ο Λάιτι μέτρησε 11.3 πόντους (53.5% στο δίποντο, 35.1% στο τρίποντο, 86.1% στις βολές), 2.8 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1.8 λάθη και 10.7 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 25:18 σε 33 αγώνες της EuroLeague, είχε 19 πόντους (6/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/1 βολή) 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 22 ranking σε 19:53) στο εντός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό και 18 πόντους (3/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 19 ranking σε 30:23) στο εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Λάιτι είναι ένας καλός επαγγελματίας, ένας έμπειρος Αμερικανός που μπορεί να σταθεί σε επίπεδο EuroLeague, σε ομάδες όπως η Βιλερμπάν, το έχει αποδείξει, όμως δεν έχει βρεθεί σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, σε οργανισμούς που στοχεύουν στην οκτάδα και τα playoffs. "Οικονομικός" σκόρερ, επιλέγει συγκεκριμένα σημεία στο παρκέ για να εκτελέσει, του αρέσει η διείσδυση, δεν είναι σουτέρ που θα πάρει έξι-επτά τρίποντα σε κάθε αγώνα, γενικώς είναι ένας αξιόλογος περιφερειακός που όμως δεν έχει δείξει ικανός να εκτοξεύσει μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό σε άλλο επίπεδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ