ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε τον τρόπο του να διώχνει την πίεση: Η βόλτα στην παραλία το 1997 και στον Βόσπορο το 2012

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς EUROKINISSI

Οι δύο χαρακτηριστικές ιστορίες με τον Ολυμπιακό του Ντούσαν Ίβκοβιτς πριν από τους τελικούς σε Ρώμη και Κωνσταντινούπολη.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς είχε το δικό του τρόπο να αποφορτίζει τους παίκτες πριν από τα μεγάλα ραντεβού. Και το 1997 και το 2012, λοιπόν, ακύρωσε την τελευταία προπόνηση πριν από τον τελικό και οργάνωσε εκδρομή για να διώξει το άγχος και την πίεση.

Το πρωί της Πέμπτης 24 Απριλίου του 1997, ο Ολυμπιακού ήταν μπροστά στον πρώτο ευρωπαϊκό του θρίαμβο, πριν από τον τελικό με την Μπαρτσελόνα. Η αγωνία ήταν στο κατακόρυφο και ο Ιβκοβιτς ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Ακύρωσε την πρωινή προπόνηση για σουτ στο Παλαέουερ και έδωσε εντολή στον οδηγό του πούλμαν να πάει την ομάδα στην πιο κοντινή παραλία. Εκεί οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να ηρεμήσουν και μια χαρακτηριστική εικόνα ήταν ότι πέταγαν βότσαλα στην παραλία.

Κάτι αντίστοιχο έγινε το πρωί της Κυριακής 13ης Μαϊου στην Κωνσταντινούπολη. Τη μέρα του τελικού της EuroLeague με την ΤΣΣΚΑ ο Ιβκοβιτς ακύρωσε πάλι την προπόνηση και έστειλε την ομάδα στο Βόσπορο. Εκεί είχε ναυπωθεί ένα μικρό καραβάκι και οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια όμορφη βόλτα, που τους χαλάρωσε και τους έκανε να διώξουν την πίεση του μεγάλου αγώνα.

Ντούσαν Ίβκοβιτς - Η τελευταία συνέντευξη της ζωής του

Ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς μίλησε αποκλειστικά στο SPORT24 και έδωσε την τελευταία συνέντευξη της ζωής του. Μίλησε για όλους και για όλα. Από το πως ήρθε στην Ελλάδα, την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη, την ΤΣΣΚΑ και το “όχι” στους Ντένβερ Νάγκετς μέχρι και τον τελικό της Πόλης.

Ντούσαν Ίβκοβιτς, The Story

TAGS ΝΤΟΥΣΑΝ ΙΒΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ