ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ο Ντόρσεϊ γίνεται ηγέτης με τη σφραγίδα του Σφαιρόπουλου

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πραγματοποίησε μία ηγετική εμφάνιση κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης (86-84) και δείχνει πλέον να κάνει πράξη τη χρονιά που ο ίδιος ήθελε με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (VIDEO).

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πραγματοποίησε ένα δεκάλεπτο για... όσκαρ ευστοχίας, όμως η Μακάμπι ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος (86-84), με έναν σούπερ Τάιλερ Ντόρσεϊ να τα βάζει από παντού και να πετυχαίνει δύο μάλιστα ρεκόρ καριέρας.

Η ομάδα του Λαού ανέβηκε στο 10-11 στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να κάνει σμπαράλια την άμυνα των Μαδριλένων, ευστοχώντας απ' όπου κι αν αποφάσιζε να σουτάρει.

Ο Ελληνοαμερικανός πέτυχε δύο σημαντικά ρεκόρ για την καριέρα του έως τώρα, με τους 30 πόντους (7/9 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και τον βαθμό 36 στο σύστημα αξιολόγησης.

Γενικότερα φέτος, ο νεαρός γκαρντ πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν με τη φανέλα της Μακάμπι, καθώς μετράει 10.8 πόντους, με 49.3% στο δίποντο, 39% στο τρίποντο, 2.8 ριμπάουντ αλλά και 1.6 ασίστ.

Ο Ντόρσεϊ γεννήθηκε την ημέρα του έρωτα, στις 14 Φεβρουαρίου του 1996 στην Καλιφόρνια. Από μικρή κιόλας ηλικία, είχε ταλέντο με την πορτοκαλί "σπυριάρα" μπάλα στα χέρια του. Ο ίδιος έδειξε εξ αρχής το τι μπορεί να κάνει εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ και με τις τρομερές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο Maranatha (στην senior του χρονιά) κατάφερε να μετακομίσει προς... Αριζόνα μεριά.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ευδοκίμησε απόλυτα, αφού ο ίδιος αποφάσισε πολύ γρήγορα, μη δίνοντας στον εαυτό του την ευκαιρία να εξετάσει όλες τις επιλογές που είχε. Μετά από ώριμη σκέψη, αποφάσισε -μέσα από αρκετές επιλογές που είχε- να πάει προς το Όρεγκον και τους Ντακς του Ντέϊνα Άλτμαν. Κατά τη διάρκεια μάλιστα των επαφών του με τους ιθύνοντες της ομάδας, μπορεί να έδειξε την επιθυμία του να αγωνιστεί εκεί, όμως αυτό δεν θα σήμαινε και απόλυτη δέσμευση.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ

Το καλοκαίρι του 2015 ταξίδεψε για πρώτη φορά στην πατρίδα του παππού του, την Ελλάδα και κάπου εκεί άρχισε με αργά αλλά σταθερά βήματα να γίνεται γνωστός στο ελληνικό κοινό. Ο Ντόρσεϊ τελικά βρέθηκε στη χώρα μας για να βοηθήσει την Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και να πάρει ουσιαστικά αυτό που λέμε το "βάπτισμα του πυρός". Προσπάθησε αυτόματα να προσαρμοστεί στην νοοτροπία δοκιμάζοντας κάτι διαφορετικό για εκείνον.

Ο νεαρός γκαρντ στο τουρνουά ήταν εξαιρετικός θα λέγαμε, μετρώντας κατά μέσο όρο 15.9 πόντους αλλά και 5 ριμπάουντ. Να σημειωθεί μάλιστα, πως στην ημιτελική φάση κόντρα στην Αμερική, ο Ντόρσεϊ έβαλε 23 πόντους. Τα καλύτερα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού το τέλος του τουρνουά θα τον βρει ανάμεσα σε άλλους τέσσερις παίκτες, για την καλύτερη πεντάδα του Παγκοσμίου.

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ένα ταξίδι, κάνοντας αυτό που πραγματικά αγαπά, περνώντας και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αφού αγωνίστηκε τόσο σε Ατλάντα Χοκς, από το 2017-2019, όσο και από Μέμφις Γκρίζλις (2019). Τον Αύγουστο του 2019, ο 24χρονος γκαρντ αποφάσισε για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να τον κάνει δικό της, υπογράφοντας συμβόλαιο για 1+1 χρόνια.

"Άκουσα σπουδαία πράγματα για την πόλη και τον κόσμο. Δεν μπορώ να περιμένω να δω και να έχω επαφή με τον καθένα. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για μία σπουδαία σεζόν. Φωνάζω για εσάς φίλοι της Μακάμπι, θα σας δω όλους σύντομα", ήταν τα πρώτα λόγια του.

Η πρώτη χρονιά δεν ήταν εύκολη, ήθελε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, δει, να μάθει και να προσφέρει μετέπειτα στην ομάδα του Λαού.

Το καλύτερό του παιχνίδι την πρώτη αυτή χρονιά, ήταν αυτό κόντρα στη Βαλένθια, όπου σε 22:38 που αγωνίστηκε, πέτυχε 19 πόντους, με 4/8 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ και βαθμό 25 στο σύστημα αξιολόγησης. Ωστόσο και απέναντι στον Ολυμπιακό, είχε μία πολύ καλή εμφάνιση, αφού σκόραρε επίσης 19 πόντους, με 3/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και βαθμό 23 στο σύστημα αξιολόγησης. Την πρώτη του σεζόν λοιπόν, είχε κατά μέσο όρο 9.9 πόντους, με 38.9% στα τρίποντα (51/131), 2.4 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και ένα κλέψιμο σε 18:52 λεπτά συμμετοχής.

Φέτος, πραγματοποιεί την καλύτερή του χρονιά, αφού δείχνει να έχει απελευθερωθεί και να έχει πάρει τα πάνω του, υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ανεβάζοντας τον χρόνο συμμετοχής του. Έτσι, μετρά κατά μέσο όρο 10.8 πόντους, με 39/100 τρίποντα (39%), 35/71 δίποντα (49.3%), 2.8 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, σε 21:53 λεπτά συμμετοχής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ