EUROBASKET

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι πρεσβευτής του EuroBasket 2022

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι με την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι με την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας EUROKINISSI

Ένας θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι θα είναι ο πρεσβευτής του EuroBasket 2022.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, μία θρυλική μορφή του Ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκοσμίου μπάσκετ, θα είναι ο πρεσβευτής του EuroBasket 2022 που θα διεξαχθεί 1-18 Σεπτεμβρίου, 2022.

Ο Νοβίτσκι, με μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ και πολλά χρόνια με την ομάδα της Εθνικής Γερμανίας, έχει προσφέρει πολλά στο άθλημα ενώ όπως αναφέρει, έχει ζήσει τις καλύτερές του στιγμές με την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Σε δηλώσεις του ο Νοβίτσκι είπε: "Μόλις ρωτήθηκα αν θα ήθελα να είμαι πρεσβευτής του EuroBasket 2022, δέχτηκα αμέσως με μεγάλη χαρά. Όλος ο κόσμος του μπάσκετ θα βλέπει το EuroBasket. Πολλοί αστέρες του ΝΒΑ και της Ευρωπαϊκής ελίτ θα είναι εκεί και θα διαγωνίζονται με τις ομάδες τους. Αυτό, μας υπόσχεται μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Το EuroBasket θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού, των μίντια αλλά και των φανς. Δεκαοχτώ ημέρες τον Σεπτέμβριο του 2022 θα είναι αφιερωμένες στο μπάσκετ".

Ο Νοβίτσκι, πέρα από ένα πρωτάθλημα ΝΒΑ με τους Ντάλας Μάβερικς κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο του MVP, έχει κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2002 και ένα αργυρό μετάλλιο στο EuroBasket του 2005 με την Γερμανία και όπως λέει θυμάται έντονα εκείνες τις στιγμές: "Τα τουρνουά του EuroBasket είναι κάποια από τα highlights της καριέρας μου. Πολλές αξέχαστες εμπειρίες που μου έρχονται αμέσως στο νου. Στο EuroBasket 2022 η Γερμανία θα δείξει για άλλη μία φορά το χαρούμενο και φιλικό της πρόσωπο. Οι φανς του μπάσκετ από όλη την Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτοι στην Κολωνία και το Βερολίνο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε οι καλύτεροι οικοδεσπότες και να κάνουμε το EuroBasket 2022 μία γιορτή για όλους".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ