NBA

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς παρακαλάει, στην κυριολεξία, για ακόμα μία ευκαιρία

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς παρακαλάει, στην κυριολεξία, για ακόμα μία ευκαιρία
2021 AP PHOTO/MORRY GASH

Free agent στα 32 του, ο ΝτεΜάρκους Κάζινς προσπαθεί να πείσει τις ομάδες του NBA πως έχει αλλάξει και πως μπορεί να κάνει ακόμη κάποια καλά πράγματα στα παρκέ.

Από το φθινόπωρο του 2010 έως τα μέσα της περιόδου 2017/18, ήταν ο πιο πληθωρικός σέντερ στο NBA. Πιθανότατα όχι ο καλύτερος στη Λίγκα, σίγουρα όμως ο πιο εκρηκτικός, ο καλύτερος σκόρερ, αλλά και ένας από τους πιο εκκεντρικούς παίκτες στα αμερικανικά γήπεδα. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς στάθηκε άτυχος, αντιμετώπισε και ξεπέρασε σοβαρούς τραυματισμούς και ακόμη και σήμερα παλεύει για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Πλέον, όμως, έχει φτάσει στο σημείο να παρακαλάει για να πάρει ακόμα μία ευκαιρία.

Ο 32χρονος ψηλός έπαιξε πέρυσι 17 αγώνες με τους Μπακς και 31 με τους Νάγγετς, είχε κάποιες καλές βραδιές, ωστόσο στο Μιλγουόκι δεν προσαρμόστηκε στο σύνολο και στο Ντένβερ δεν έκανε τη διαφορά ως αναπληρωματικός του Νίκολα Γιόκιτς.

"Έκανα λάθη; Φυσικά και έκανα. Έκανα πράγματα με τον λάθος τρόπο; Εννοείται. Για όλα αυτά, πρέπει να απολογηθώ. Όμως έχω κάνει περισσότερα σωστά, περισσότερα θετικά σε σχέση με όλα τα αρνητικά μου. Δεν θέλω τα καλά μου στοιχεία να επισκιάζονται και προφανώς πρέπει να απομακρύνομαι από τις αστοχίες" ήταν τα λόγια του Κάζινς στο Yahoo Sports.

"Ζητάω απλώς μια ευκαιρία για να δείξω πόσο έχω ωριμάσει ως άνδρας και ως μπασκετμπολίστας. Δουλεύω καθημερινά στο μπάσκετ, στη φυσική μου κατάσταση, σηκώνω βάρη, τα κάνω όλα αυτά γνωρίζοντας ότι μπορεί να μην ξαναπατήσω παρκέ. Θα ελέγξω όσα μπορώ να ελέγξω, θα δουλέψω για να είμαι καλύτερος μέρα με τη μέρα, οπότε όταν έρθει η ευκαιρία, να είμαι καλά προετοιμασμένος. Όλοι πιστεύουν ότι είμαι ένα θυμωμένο κτήνος που κάνει μπούλινγκ στους ανθρώπους, που χτυπάει τους γύρω του, που λειτουργεί σαν καρκίνος στα αποδυτήρια. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι λάθος. Ήμουν νέος στο Σακραμέντο, έκανα πολλά λάθη, όμως έμαθα από αυτά" πρόσθεσε ο Κάζινς.

Σε 654 αγώνες κανονικών περιόδων, ο έμπειρος σέντερ μετράει 19.6 πόντους (48% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο, 74% στις βολές), 10.2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1.3 κλεψίματα, 1.1 μπλοκ και 3.3 λάθη ανά 29.8 λεπτά με τις φανέλες των Σακραμέντο Κινγκς, των Νιου Ορλίανς Πέλικανς, των Χιούστον Ρόκετς, των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, των Μιλγουόκι Μπακς και των Ντένβερ Νάγγετς.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ