NBA

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι πήρε 62 εκατομμύρια για να είναι παγκίτης

Ο Ντανίλο Γκαλινάρι σε φάση από αγώνα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ
Ο Ντανίλο Γκαλινάρι σε φάση από αγώνα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ AP PHOTOS

Η απόφαση του Ντανίλο Γκαλινάρι να παίξει στους Χοκς προκάλεσε έκπληξη, ακόμη μεγαλύτερη προκαλεί όμως η παραδοχή του πως στην Ατλάντα θα είναι αναπληρωματικός μετά από μια τόσο παραγωγική σεζόν.

Στα 32 του έχει διαγράψει μια άκρως ικανοποιητική καριέρα στο ΝΒΑ, από το 2008 που έγινε draft μέχρι και σήμερα. Βασικός στους Νικς, βασικός στους Νάγγετς, βασικός στους Κλίπερς, βασικός και στους Θάντερ, ο Ιταλός φόργουορντ βγήκε στην αγορά ως free agent και ενώ είχε προτάσεις από ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, επέλεξε τους Χοκς!

Ο Γκαλινάρι μετακόμισε στην Ατλάντα με τριετές συμβόλαιο αξίας 61.425.000 δολαρίων, έχει ήδη βγάλει 154.979.746 δολάρια, ωστόσο θα περίμενε κάποιος ότι θα προτιμήσει να κυνηγήσει ένα δαχτυλίδι. Το είχε πει και εκείνος ότι τον ενδιαφέρει πιο πολύ η προοπτική της κατάκτησης ενός τίτλου από τα χρήματα, κάτι που στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν ίσχυε.

Το βράδυ της Τετάρτης (2/12) ο "Γκάλο" μίλησε στους δημοσιογράφους, μιας και οι Χοκς άνοιξαν το training camp τους για τη σεζόν 2020/21 και παραδέχθηκε πως στους Χοκς δεν θα είναι πενταδάτος, αλλά θα αναπληρωματικός. Παγκίτης αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων δηλαδή, μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην οποία είχε 18.7 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά 29.6 λεπτά σε 62 αγώνες.

TAGS NBA ΑΤΛΑΝΤΑ ΧΟΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ