ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Δίπλαρος στο SPORT24: "Δεν έχω κάτι με την ΑΕΚ, ιεροσυλία να συγκρίνουμε το καλάθι μου με του Μάικλ Τζόρνταν"

Ο Νίκος Δίπλαρος στο SPORT24: "Δεν έχω κάτι με την ΑΕΚ, ιεροσυλία να συγκρίνουμε το καλάθι μου με του Μάικλ Τζόρνταν"
24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Είναι από τους παίκτες που έχει εντυπωσιάσει με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στους πρώτους αγώνες της Stoiximan Basket League. Ο Νίκος Δίπλαρος μίλησε στο SPORT24 για τις ευθύνες στον Απόλλωνα Πάτρας, το περιστατικό με την ΑΕΚ το 2015, το ματς κόντρα στην Ένωση για το πρωτάθλημα αλλά και το "τυχαίο" καλάθι αλά Μάικλ Τζόρνταν.

Μετά από μόλις τρία παιχνίδια στη Stoiximan Basket League με την φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας, ο Νίκος Δίπλαρος έχει μπει φουριόζος στο φετινό πρωτάθλημα και έχει εξελιχθεί σε έναν από τα πιο αξιόπιστα όπλα στα χέρια του Βετούλα. Ο 24χρονος, ύψους 1.90 γκαρντ των Πατρινών, μετά από μία όχι ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά με τον Παναθηναϊκό και με ελάχιστον χρόνο συμμετοχής με την πράσινη φανέλα, ήρθε το καλοκαίρι του 2021 στην γενέτειρά του την Πάτρα με στόχο να κάνει μία νέα αρχή στην Α1 και να αποδείξει σε όλους το υψηλό αγωνιστικό του επίπεδο.

Έως τώρα τα έχει καταφέρει θαυμάσια καθώς σε μόλις τρεις αγωνιστικές έχει μέσο όρο 17.3 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ, έχοντας οδηγήσει τον Απόλλωνα σε δύο νίκες στο πρωτάθλημα.

Έπειτα από ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση αυτή τη φορά απέναντι στην ΑΕΚ, ο Νίκος Δίπλαρος μίλησε στο SPORT24 για την σύντομη θητεία του στον Παναθηναϊκό, τις περιβόητες δηλώσεις του το 2015 ως παίκτης της ΑΕΚ αλλά και το ματς απέναντι στην Ένωση 6 χρόνια μετά στο οποίο χάρισε το highlight της αγωνιστικής με... "τυχαίο" καλάθι αλά Μάικλ Τζόρνταν.

Συνέντευξη στη Βάλια Πηλιανίδη

Ο Νίκος Δίπλαρος πλέον νιώθει πιο ελεύθερος να κάνει το παιχνίδι του στον Απόλλωνα και έχοντας την μπάλα στα χέρια αλλά και την εμπιστοσύνη των συμπαικτών και του προπονητή του δεν μπορεί παρά να μην έχει τεράστια αυτοπεποίθηση. Μπορεί η σεζόν του στον Παναθηναϊκό την περσινή σεζόν να μην ήταν ιδανική, ωστόσο τόνισε πως όλα είναι θέμα δουλειάς, κάτι που έκανε και θα κάνει σε όποια ομάδα και αν παίζει.

"Η αυτοπεποίθηση στο παρκέ μού βγαίνει γιατί κάποιος με έχει εμπιστευθεί για να το κάνω αυτό. Σίγουρα με έχουν εμπιστευθεί ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου, αυτοί με βοηθάνε να έχω ελευθερία, αυτοί μου δίνουν τη μπάλα στα χέρια μου και αυτοί με εμπιστεύονται. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Σίγουρα μου αρέσει, έχω μάθει να δουλεύω με την πίεση αλλά χωρίς τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα.

Η δουλειά δεν έχει σταματήσει ποτέ, είτε όσο ήμουν στον Παναθηναϊκό, ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια. Κάθε καλοκαίρι δουλεύω. Φέτος η αλήθεια είναι ότι έκανα εξαιρετική δουλειά το καλοκαίρι και οι προπονήσεις που έκανα με βοήθησαν πολύ. Πάντα με δουλειά και καθαρό μυαλό όλα γίνονται".

Ο Δίπλαρος δηλώνει πασέρ ωστόσο αν δει κάποιος τη στατιστική του ως τώρα στο πρωτάθλημα θα έλεγε πως με 17.3 πόντους μέσο όρο ανά ματς, σίγουρα το σκοράρισμα είναι κάτι στο οποίο έχει ταλέντο.

"Γενικά μου αρέσει να πασάρω, μ' αρέσει να κάνω χαρούμενους τους άλλους, είναι και η θέση μου αυτή. Προτιμώ τις ασίστ από τους πόντους για να πω την αλήθεια".

Το ανάποδο καλάθι ήταν θέμα τύχης, ιεροσυλία να το συγκρίνουμε με του Μάικλ Τζόρνταν

Όσο για το εντυπωσιακό, αλά Μάικλ Τζόρνταν, καλάθι που χάρισε το highlight της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, ο γκαρντ του Απόλλωνα παραδέχτηκε πως ήταν καθαρά θέμα... τύχης.

"Είναι ιεροσυλία να το λέμε και να το συγκρίνουμε με αυτά του Τζόρνταν. Ήταν ένα τυχερό καλάθι για να πούμε την αλήθεια, μην κοροϊδευόμαστε. Πήγα πάνω στην επαφή, είδα ότι πήρα φάουλ και γύρισα να σουτάρω και η μπάλα μπήκε μέσα. Τυχερό καλάθι ήταν, μπήκε και βγήκε highlight. Στον πάγκο είχαν ενθουσιαστεί".

Όσο για το αν ο ηγετικός ρόλος που έχει στην ομάδα του δημιουργεί πίεση, ο Νίκος Δίπλαρος τόνισε πως η πίεση εξαφανίζεται με σκληρή προπόνηση.

"Δεν νιώθω πίεση. Η πίεση φεύγει με την προπόνηση. Όσο δουλεύω και προπονούμαι σε αυτό το επίπεδο δεν έχω λόγο να νιώθω πίεση. Έχω τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου που με βοηθάνε οπότε δεν έχω λόγω να πιέζομαι για κάτι. Είμαι ήρεμος, κάνω τη δουλειά μου και θέλω να βοηθάω κάθε φορά την ομάδα".

Είναι ευχάριστο να βλέπουμε τρεις και τέσσερις Έλληνες στις πεντάδες των ομάδων

Οι Έλληνες αθλητές, όπως είναι ο Δίπλαρος, πλέον έχουν πιο ενεργό ρόλο στις ομάδες τους και παίρνουν χρόνο συμμετοχής, με τον ίδιο να πιστεύει πως όποιος είναι να παίξει, θα παίξει.

"Σίγουρα υπάρχουν και οικονομικές δυσκολίες στις ομάδες, δεν είναι τα πράγματα όπως ήταν παλιά. Οι Έλληνες παίζουν παραπάνω, αυτό είναι σίγουρο αλλά εγώ πιστεύω ότι όποιος είναι να παίξει, θα παίξει. Οι προπονητές βλέπουν, εμπιστεύονται τους παίκτες και θα τους βάλουν να παίξουν. Στο ξεκίνημα της χρονιάς βλέπω ότι αυτό γίνεται γενικά σε όλες τις ομάδες, παίζουν οι Έλληνες και είναι ωραίο να το βλέπουμε. Πλέον βλέπουμε στις πεντάδες τρεις ακόμα και τέσσερις Έλληνες και είναι ευχάριστο. Βλέπω και τον κόσμο, ιδιαίτερα στον Απόλλωνα να του αρέσει που παίζουν οι Έλληνες".

Το περιστατικό με την ΑΕΚ το 2015 και το "φοβόμουν να μιλήσω"

Το 2015 ο ίδιος απασχόλησε αρκετά το μπασκετικό κοινό αλλά για τους λάθος λόγους. Κάποιες δηλώσεις του ως παίκτης της ΑΕΚ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και οδήγησαν στην πρόωρη λύση της συνεργασίας του με την Ένωση.

"Η ΑΕΚ είναι νέα αρχή, έχω όρεξη για δουλειά, αλλά στην εποχή μας ζητώ το καλύτερο για τον εαυτό μου και θέλω να παίξω τώρα καλά ώστε να πάω μια μέρα στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό", είχε δηλώσει τότε σε συνέντευξή του λίγο καιρό μετά από την συμφωνία του με την ΑΕΚ και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Εθνική Εφήβων στον Βόλο.

Σήμερα φιλτράρω παραπάνω όσα λέω

Έξι χρόνια μετά ο ίδιος παραδέχεται πως πλέον δεν το σκέφτεται ωστόσο τα δύο πρώτα χρόνια τον επηρέαζε και του δημιουργούσε ανασφάλεια στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

"Αυτό που είχε γίνει τότε με την ΑΕΚ δεν βλέπω να σταματάει, πάντα θα έρχεται μπροστά και κάποιος θα το αναφέρει. Είναι κάτι που έγινε πριν έξι χρόνια και έχει τελειώσει, δεν το σκέφτομαι καν. Έχω σταματήσει να το σκέφτομαι εδώ και πολλά χρόνια. Σίγουρα τα δύο πρώτα χρόνια με επηρέαζε και φοβόμουν να μιλήσω. Δεν είχα άνεση με τους δημοσιογράφους, δεν είχα άνεση με τον λόγο μου.

Σίγουρα με επηρέασε τα πρώτα χρόνια αλλά άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, έτσι έγινε. Έκανα εγώ ένα λάθος έγινε και ένα μπέρδεμα. Πλέον μετά από αυτό, όντως θα σκεφτώ δυο τρεις φορές από μέσα μου τι με ρωτάνε για να μην παρεξηγηθώ αλλά εντάξει. Σίγουρα με τα χρόνια και όταν συνηθίζεις να δίνεις συνεντεύξεις και να μιλάς σε δημοσιογράφους και να είσαι πιο επικοινωνιακός, είναι καλύτερο για σένα και βγαίνει μόνο του. Ήμουν μικρός δεν είχα συνηθίσει να δίνω συνεντεύξεις. Τότε είχαμε πάρει και το ευρωπαϊκό με την Εθνική ομάδα και πέσανε πάνω μας. Εγώ δεν ήμουν έτοιμος γι αυτό. Σήμερα τα φιλτράρω παραπάνω".

Στο παιχνίδι έπαιζα απλά με αντίπαλο την ΑΕΚ

Έξι χρόνια μετά θα έλεγε κανείς ότι το ματς με την ΑΕΚ στην Πάτρα ήταν ίσως η ευκαιρία του Δίπλαρου να δείξει την αξία του και να δώσει απαντήσεις στο παρκέ. Ο ίδιος βέβαια παραδέχτηκε πως ούτε καν το σκέφτηκε έτσι.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασε καν από το μυαλό μου. Απλά έπαιζα με την ΑΕΚ. Μπορεί να ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Δεν έχω κάτι με καμία ομάδα. Πήγα έκανα τον αγώνα μου και παίζαμε με την ΑΕΚ, έτυχε να ήταν αυτή. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μπαίνω στο κάθε ματς και να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίζει η ομάδα μου".

Την σεζόν 2020/21 τον είδαμε με την πράσινη φανέλα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ήταν μία μεταγραφή που κουβάλαγε πίσω της πολλή δουλειά και που του έδωσε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στην EuroLeague. Μία μεταγραφή που είχε option για ένα ακόμα χρόνο αλλά δεν ενεργοποιήθηκε. Ο Δίπλαρος όμως δεν κρατάει κακίες και νιώθει ευγνώμων για τις εμπειρίες που έξηζε.

Έχω στην καρδιά μου τον Παναθηναϊκό

"Σίγουρα ο Παναθηναϊκός με βοήθησε και τον ευχαριστώ πολύ γι αυτό και την ευκαιρία που μου έδωσε να βρεθώ στο ρόστερ του και να κάνω ντεμπούτο στην EuroLeague. Είναι ένα όνειρο που έχει κάθε παιδί και θέλει να κάνει και εγώ το έκανα. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τους έχω στην καρδιά μου. Έχω πολύ καλές σχέσεις με όλους στον Παναθηναϊκό. Ήταν δική τους επιλογή, είχα option να μείνω και να με κρατήσουν αλλά δεν έγινε. Δεν έχω πρόβλημα, ούτε κακία ούτε τίποτα. Ο Παναθηναϊκός με βοήθησε πολύ και μόνο ευχαριστώ μπορώ να πω".

Όσο για τον συμπαίκτη- τότε στον Παναθηναϊκό- Μάριο Χεζόνια ο Δίπλαρος παραδέχτηκε πως είχε ιδιαίτερη σχέση με το Instagram και τα social media και αποθέωνε τους συμπαίκτες του.

"Δεν είναι ότι είχαμε σχέσεις και εκτός γηπέδου. Ήμασταν καλοί συμπαίκτες. Γενικά ο Μάριο ήταν έτσι με τους συμπαίκτες του, ήταν πολύ αγαπητός. Πάντα με το Instagram και τα social media ήθελε να δίνει τα συγχαρητήριά του. Σαν πιο μικρός που ήμουν στην ομάδα, έβλεπε ότι έκανα μία προσπάθεια και το υποστήριζε, όπως και όλα τα παιδιά. Απλά ο Μάριο είναι πιο εκδηλωτικός και το δείχνει με έναν διαφορετικό τρόπο".

Με τον πρώην συμπαίκτη του στους πράσινους, Γιώργο Καλαϊτζάκη να είναι πλέον ΝΒΑer παίζοντας για τους Μπακς, ο γκαρντ των Πατρινών δεν έκρυψε την χαρά του για τον πρώην συμπαίκτη του με τον οποίο όπως είπε επικοινώνησε.

"Δεν υπάρχει κανένα αίσθημα ζήλειας, χαίρομαι πάρα πολύ για τον Γιώργο. Με τον Γιώργο έχουμε σχέσεις και χάρηκα πολύ όταν το είδα. Του έστειλα και μήνυμα με τα συγχαρητήριά μου. Το μόνο που θα κάνει ο Γιώργος είναι να δουλέψει στους Μπακς και να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του δόθηκε".

Ήθελα να ζήσω την εμπειρία του να είμαι εγώ ο ξένος στην ομάδα

Με πέρασμα και από το εξωτερικό και τα πρωταθλήματα της Γεωργίας και του Μαυροβουνίου, ο Νίκος Δίπλαρος ήθελε να νιώσει και εκείνος πως ήταν να είναι εκείνος ο ξένος στην ομάδα.

"Όλα μου τα βήματα με βοήθησαν και με βοηθάνε να φτάσω εδώ που είμαι τώρα. Όλες οι ομάδες είναι μία εμπειρία, όπου πας κάτι κερδίζεις. Ήθελα να πάω εξωτερικό, το κυνήγησα να πάω στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα προτάσεις από Ελλάδα για να μείνω και γι αυτό επέλεξα να πάω στο εξωτερικό.

Στην ομάδα της Γεωργίας με εμπιστεύτηκαν πολύ, μάλιστα ήμασταν και πρώτοι μέχρι να ξεσπάσει ο κορονοϊός. Έγινε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, σίγουρα όμως το πρωτάθλημα εκεί δεν είναι σαν της Ελλάδας. Είναι ανταγωνιστικό, έχει δυνατά παιδιά και γενικότερα η Γεωργία έχει ανέβει σαν χώρα. Με βοήθησε να δω πως είναι να είσαι ξένος κάπου. Ήθελα να ζήσω την εμπειρία του να είμαι εγώ ο ξένος στην ομάδα. Σίγουρα κέρδισα, όπως και σε κάθε βήμα που έχω κάνει".

Ο Ζήσης είναι ένα διαμάντι για την Εθνική που πρέπει να εκμεταλλευτούμε

Έχοντας αρκετές επιτυχίες στο βιογραφικό του με τις μικρές Εθνικές ομάδες, η Εθνική ανδρών πλέον είναι ο μεγάλος στόχος για τον Δίπλαρο που χαρακτήρισε τον νέο general manager, Νίκο Ζήση ως "διαμάντι" για την Εθνική

"Είναι ένα όνειρο που θα ήθελα να γίνει κάποια στιγμή. Κάθε παίκτης θέλει να παίξει με την Εθνική ανδρών. Το όνειρο αυτό το είχα από μικρό παιδί και ελπίζω κάποια στιγμή να πραγματοποιηθεί. Σαν Νίκος δεν έχω σκεφτεί τα παράθυρα ούτε πως θα χτιστεί αυτή η Εθνική γιατί ξέρω ότι είμαι πίσω από πολλά παιδιά. Αυτό που σκέφτομαι είναι να βελτιώνομαι καθημερινά, να βοηθάω την ομάδα μου. Δεν θέλω να πιέζω καταστάσεις, δεν είναι ο τύπος μου. Θέλω να δουλεύω καθημερινά, να βελτιώνω τον Νίκο και αν είναι να έρθει κάτι θα έρθει από μόνο του.

Η επιστροφή του Νίκου Ζήση στην Εθνική ανδρών ως general manager θεωρώ είναι μία εξαιρετική κίνηση. Ο Νίκος πέρα από τεράστιος παίκτης και αθλητής είναι και απίστευτος άνθρωπος. Είχα την τύχη και την τιμή να συνομιλήσω μερικές φορές μαζί του. Το ήθος και το λέγειν που έχει σε εμπνέουν, είναι καταπληκτικός. Είναι ένα διαμάντι αυτή τη στιγμή στην Εθνική που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Είναι τιμή μας που είναι ο Ζήσης την Εθνική".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ